laatste concert in de serie orgelconcerten op de maandagen in ommen

Ab Weegenaar studeerde fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. In 1974 sloot hij deze studie af met een onderscheiding voor solospel.

Aan hetzelfde conservatorium studeerde hij ook orgel en rondde deze studie af in 1980 als leerling van Wim van Beek. Bij Stef Tuinstra, Charles de Wolff en Theo Jellema volgde hij specifieke orgellessen.

Als fagottist was Ab Weegenaar werkzaam bij het voormalig Noordelijk Filharmonisch Orkest,  het Residentie Orkest en als solo-fagottist bij Het Gelders Orkest.

Als cantor-organist was hij o.a. verbonden aan kerken te Zeerijp, Groningen, Arnhem en de Grote Kerk van Wageningen. Medio 1995 volgde zijn aanstelling als hoofdorganist van de Bovenkerk te Kampen. In die functie is hij vaste bespeler van het hoofdorgel (Hinsz) en van het koororgel (Reil)

Er zijn veel CD’s van hem verschenen, zoals recent een CD met werken van Joh. G. Walther. Ook  nam hij een tweetal CD ’s op waarop hij als fagottist is te horen. Hij werkte ook mee aan radio- en televisie-uitzendingen, maar is tevens te beluisteren en te zien op twee DVD’s die zijn opgenomen met collega-organisten op de orgels van de Bovenkerk. Veel muziekfragmenten zijn te beluisteren via YOU TUBE.

Ab Weegenaar geeft vele concerten in ons land maar ook daar buiten. Zie ook voor deze concertverslagen www.abweegenaar.nl

Het Baken, Trompstraat, Ommen, aanvang 20.00 uur. toegang € 8,=  Kind. Gratis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.