krishnamurti fietstocht tijdens het monumenten weekend

De Sterkampen, die toen rondom Krishnamurti op het landgoed Eerde werden georganiseerd, hebben een grote impact gehad op Ommen en Eerde. Veel gebouwen en plekken zijn directe en indirecte getuigenissen van deze bijzondere periode, toen Ommen volgens de duizenden Sterkampgangers die uit alle delen van de wereld kwamen, een belangrijk spiritueel centrum was. In het Sterkamp werd ook de beroemde rede van Krishnamurti “Waarheid is een land zonder paden” uitgesproken.

Daarnaast hadden de Theosofie en Krishnamurti een grote aantrekkingskracht op veel kunstenaars en intellectuelen van die tijd. Mondriaan, De Bazel, Brinkman en Van der Vlugt (Van Nelle-fabriek) en Viruly zijn onlosmakelijk aan deze periode verbonden.
Een fietstocht dus met een cultuur-historische inhoud door een uniek landschap, begeleid door de auteurs van de wandelgids “Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden”.

Aanvang 13.00 uur. Einde ± 16.00 uur.
Start- en eindpunt: NS-station Ommen.
Deelnamekosten € 5,00
Aanmelding en informatie:
info@krishnamurti-in-ommen.nl of info@krishnamurti.nl
Telefonisch: 0528 370424

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.