kom erbij tijdens de week tegen eenzaamheid in ommen

In deze week vragen wij extra aandacht voor het groeiende probleem van eenzaamheid in alle lagen van de bevolking. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid te maken krijgen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langere tijd duurt, kan eenzaamheid gezondheidsproblemen veroorzaken. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Eenzaamheid aanpakken begint dan ook met het leggen van contact. Daarom organiseren wij verschillende activiteiten en ontmoetingsmomenten. Ook brengen wij in deze week bestaande activiteiten, die het hele jaar georganiseerd worden en die gericht zijn op het vergroten van de sociale contacten van mensen, extra onder de aandacht.

Het wordt een gevarieerd programma beginnend met een informatieve avond voor vrijwilligers en professionals op woensdag 21 september in het Gemeentehuis te Ommen. Daarna zullen er op meerdere dagen diverse activiteiten worden georganiseerd zoals gezamenlijk wandelen, eten of speed daten voor jongeren. Ook is er dit jaar weer de “gebakjesactie”. Vorig jaar was dit al een groot succes maar dit jaar willen we graag nog meer gebakjes weggeven. En met ons Bakkerij Ten Brinke uit Ommen. Zij stellen heel veel gebakjes beschikbaar. Dus kent u iemand in uw omgeving die weinig sociale contacten heeft en blij is met een bezoekje? Doe dan mee en reserveer gratis gebakjes vóór 21 september via 0548-6338830 of via e-mail: info@vrijwilligethuiszorg.nl

Voelt ú zich wel eens eenzaam of kent u iemand die weinig contacten heeft of zelden de deur uitkomt? Kijk dan aan welke activiteit u zou kunnen deelnemen of waar u iemand mee naartoe zou kunnen nemen. Houdt u de lokale pers en de websites van de organisaties in de gaten om te zien of er nog activiteiten worden toegevoegd aan het programma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Meldpunt Eenzaamheid van Landstede Welzijn. Mail: eenzaaminommen@landstede.nl of tel. 06-39345740.
SVTO: info@vrijwilligethuiszorg.nl of 0548-638830.
Buurtzorg Ommen: m.zandbergen@buurtzorgnederland.com of tel. 06-51449227.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.