hollandse koraalkunst met harm hoeve in lemelerveld

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld: Fantasie ‘Een vaste burcht is onze God’ van J. Zwart, Fantasie ‘Op bergen en in dalen’ van F. Asma, Variaties en Koraal Psalm 116 van W.H. Zwart, Variaties en Fuga over ‘Waer dat men sich al keerd of wend’ van W. Mudde, Aria en Koraal ‘Beveel gerust uw wegen’ van J. Bredewout, Variaties over een thema van H. Boellee, Fantasie ‘Grote God, wij loven U’ van K.J. Mulder, Twee koraalbewerkingen van J. Mulder, Compilatie “Breng dank”: ‘Breng dank aan de Eeuwige’, ‘Machtig God, sterkte Rots’, ‘Blijf mij nabij…’ en ‘Zie ons wachten aan de stromen’.

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs. In dit radioprogramma speelde Harm Hoeve op het grote Cavaille-Coll orgel werken van Lemmens, Bédard en Gigout.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor.

Vooraf reserveren is gewenst op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 12,00 p.p. incl. koffie/thee met een koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.