Home / archiefcentraal / hei en dennen mooi weekend

hei en dennen mooi weekend

Het weer zat Ommen enorm mee en dus togen wij lopend naar het centrum. Wat een drukte al op de Stationsstraat, vooral bij de ijszaken van Ekkelenkamp. Links en rechts van de Vecht overal geïmproviseerde parkeerplaatsen vol auto’s.

Oversteken naar de Brugstraat vereiste een brutale aanpak. Rondom de Hema waren alle tafeltjes bezet. Schoonzusjes keken hun Brabantse ogen uit. De haven met al z’n bootjes, de bebloemde terrassen vol vrolijke mensen, Mont Martre, kinderattracties, winkelende mensen, het kon niet op.

Bij Jipp op het door de zon beschenen overvolle terras vonden we nog een plaatsje. Blije gezichten, lekkere wijn en heerlijke lunch opgesmikkeld, om daarna bij Ekkelenkamp nog een soft ijsje te eten. Schoonzusjes besloten onmiddellijk vaker naar ons mooie Ommen te komen. We namen op het station afscheid van hen.   

Zaterdag waren wij 5 jaar verloofd en om dat heuglijke feit te vieren, reden we naar Zuidwolde om in het prachtige restaurant “de Groene Lantaarn” te dineren. Een heel oude omgebouwde boerderij met veel parkeerplaatsen en een zeer genoeglijke ambiance. We werden verwelkomd en naar ons tafeltje gebracht.

Verrukkelijke wijn gekozen en ons op de gratis voorafjes gestort. Een Drentse kei met boter Bartje bleek een vondst. Ja, Bartje moet er aan geloven, want op je in boerenzakdoek gehulde warme broodje wordt je geacht boter te smeren door z’n lijfje in tweeën te delen. Wat een weelde aan kleine verrukkingen, waaronder je een oost-indische kers met een puntje honing kon verorberen.

Tijdens de steeds weer nieuwe gerechtjes memoreerden wij onze 5 achterliggende jaren en toastten wij op de volgende jaren. Wij vullen elkaar geweldig aan. Waar Gerrit van zichzelf altijd iets moet “doen”, vind ik het “laten liggen” gemakkelijk. Wij lopen elkaar dus nooit in de weg.

Ik ben al 18 jaar vrijwilligster bij diverse instellingen. Na mijn lange jaren als direkteur van een duitse onderneming was ik toe aan iets anders. Geen geld verdienen, maar met mensen omgaan, die mij nodig hebben. Wat heb ik daar plezier in en voldoening van. Zo leuk om een ander te verrassen met autoritjes door mooie gebieden en daarna iets lekkers te eten. Het leven als 70plusser is mede daardoor verrukkelijk!

Antoinette

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.