elfde afrikaloop gaat door het vechtdal

Het wandelevenement duurt een week,en men kiezen uit etappes van 15, 25 en 35 kilometer. De start is in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar Staphorst, de volgende dag naar Blokzijl en de volgende dagen naar achtereenvolgens Hasselt, Dalfsen, Den Ham, Balkbrug om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen aan te komen.

Je kunt één of twee dagen of zelfs zeven dagen meelopen. In een week wordt de omtrek van het continent Afrika gelopen. Al lopend passeren wandelaars in zuid Drenthe en de kop van Overijssel prachtige natuurgebieden en worden oude paden bewandeld en steden en dorpen aangedaan die tot de verbeelding spreken en veel laten zien van de rijkdommen van het verleden.

De wandelactie vindt plaats in de herfstvakantie regio Noord van 15 tot met 21 oktober. De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) is bekend met de Afrikaloop.

Deelname
De wandelaar kiest zelf hoeveel dagen hij of zij wil wandelen. Dat kan één dag zijn maar ook meerdere dagen en natuurlijk ook een hele week. Er kan per dag gekozen worden uit verschillende afstanden, namelijk 15, 25 of 35 kilometer.

Wanneer de gehele week gewandeld wordt, legt de wandelaar een traject af tussen de 105 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg drie pauzeplaatsen met toilet en er wordt gezorgd voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid. Vrijwilligers in de plaatsen die aangedaan worden, zorgen voor de eerste dertig aanmelders voor bad, warme maaltijd, bed en ontbijt.Tegen een geringe vergoeding kan men hier gebruik van maken. Dit geldt ook al voor vrijdag 14 oktober.

Er zijn gastgezinnen die je  graag verwelkomen op de avond voor de Afrikaloop, zodat je zaterdagochtend uitgerust aan de start kunt verschijnen. Er is dagelijks vervoer voor de bagage geregeld.

Actiedoelen
Met de wandelactie wil de AMS in de eerste plaats gezelligheid en ontspanning realiseren voor de wandelaars. Een enthousiaste groep vrijwilligers haalt alles uit de kast om het de wandelaars helemaal naar de zin te maken. Een dag plezierig wandelen en genieten is wat de vrijwilligers aan de deelnemers willen aanbieden. Daarnaast worden met het evenement middelen geworven voor kinderen in Afrika die in nood zijn. De opbrengst van de actie gaat geheel naar deze kinderen.

Al lopend kunnen de wandelaars zich laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Dat is vanzelfsprekend niet verplicht, want ook het inschrijfgeld komt geheel ten goede van de ontwikkelingsprojecten van de kinderen in Afrika. Een wandelaar helpt ons al door gewoon mee te wandelen. Vorig jaar leverde de Afrikaloop bijna vijfentwintigduizend euro op! De AMS is een particuliere fondswerving organisatie die zich richt op zorg voor kansarme kinderen in Afrika.

Een belangrijk aspect is, dat de stichting geen overheadkosten heeft en uitsluitend met vrijwilligers werkt in Nederland zowel als Afrika. Daardoor komt de opbrengst van de actie geheel ten goede van de kinderen in Afrika. Vanwege de komst van de projecten die de stichting ondersteunt, wordt gewerkt aan het terugdringen van armoede, ziekte en honger. Door kinderen goede scholing te laten volgen, wordt geholpen te bouwen aan de toekomst voor een kind maar ook aan de toekomst van het land.

Informatie
Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop (www.andreasmanna.org) en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie en lees de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die meeliepen. Ook op facebook kun je alles volgen. Voor aanmeldingen of meer informatie, kan contact opgenomen worden met Krista Schutte 0528-279206 of door een mailtje via de website. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.