doek valt voor stichting meerdaagse reizen 55 plus in ommen

“Om een reis te kunnen houden moeten we op 36 deelnemers per uitstapje zitten. De laatste twee jaar kwamen we amper aan twintig deelnemers”, zegt Ben Wösten, voorzitter van de opgeheven stichting. “De ouderen die zich nu aandienen regelen hun vakantie zelf. Dat betekent dat er voor onze stichting geen bestaansrecht meer is. Bustochten, maar ook bootreisjes door ons georganiseerd naar Duitsland of Oostenrijk komen te vervallen. Het kan niet zijn dat we als organisatie er op moeten toeleggen. We hebben heel Europa afgereisd. Meestal in het voorjaar.”

Vijf jaar geleden nog wachtlijsten
Voorafgaande aan een reis organiseerde de stichting telkens een voorlichtingsbijeenkomst over de voorgenomen reisbestemming. “De belangstelling daarvoor was altijd groot”, zegt secretaris Boukje Bos. “Tot voor vijf jaar geleden waren er wachtlijsten om mee te kunnen. Ook gingen meerdere touringcars op weg naar een vakantiebestemming. De laatste vijf jaar zagen we de belangstelling voor de reisjes echter afnemen. Heel jammer dat er geen behoefte meer is. De reisjes waren altijd erg gezellig”.

Dries Dunnewind, penningmeester van de stichting benadrukt dat de reizen door de ouderen gewoon door kunnen gaan, maar dat ze voortaan zelf geboekt moeten worden bij een reisorganisatie. “Onze reizen waren geen aangepaste reizen, maar we kwamen onze deelnemers in alles wel zoveel mogelijk tegemoet. Je wilt zelf ook dat ze een leuke vakantie hebben. Dan hebben wij het ook”, aldus Dunnewind.

Ouderen bepalen vakantie tegenwoordig zelf
“Het was allemaal zo makkelijk als je op vakantie ging. Alles werd voor je geregeld en de mooiste bijkomstigheid was dat je uit je eigen woonplaats op de bus kon stappen. We hebben het altijd leuk gehad en zijn altijd met leuke groepen op stap geweest. Maar nieuwe ouderen bepalen tegenwoordig zelf hun vakantie. Dan vervalt je bestaansrecht als stichting”, aldus Kees Keizer. Ondanks dat de laatste jaren op de reisjes toegelegd moest worden kan de opgeheven stichting toch nog over een klein tegoed beschikken. Dat wordt besteed een goed doel in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.