delta calluna box dutch cigar festival geslaagd

Het bericht dat de organisatie ons toestuurde:

Een festival waar de regio internationale bekendheid mee heeft verworven doordat het het eerste Nederlandse festival is waarbij allerhande zelfgemaakte instrumenten, met als hoofdrol gitaren van een sigaren doos, centraal staat. Ieder jaar staat een goed doel centraal, dit jaar is was dit de vereniging Parkinson. De lokale omroep VechtdalFM heeft van 14.00uur tot 20.00uur live uitgezonden vanaf het terrein te Ommen met de radioprogramma’s Blues meets Rock en Route728. Het festival werd geopend door presentatrice Dewy Mulder waarna Blues talent Big Bo de spits afbeet.

Waar hij in januari dit jaar nog de Nederlandse Blues scene vertegenwoordigde in het Amerikaanse Memphis, bracht hij nu de Amerikaanse delta sound terug naar de vechtdal delta. Big Bo werd afgelost op het podium door straatfestival beesten Bottle up & Go, helaas zat er een kleine breuk in de kabel waardoor de uitversterking van de instrument soms onderbroken werd, maar het enthousiasme waarmee er gespeeld werd door deze heren van respectabele leeftijd werd er absoluut niet minder om. Herbie blues was een waardige vervanger van Nicola Millet.

Met zijn mondharmonica’s en drums gemaakt van een oude koffer maakte hij bijzondere blues uit het hoge noorden. De middag werd afgesloten door de gelegenheidsband gevormd rondom een van de drie organisatoren van het festival: Cigar Box Henri & the new American Farmers, welke het publiek trakteerde op een variëteit aan genre’s binnen de delta blues scene.

Zo rond etenstijd rook het naar de bekende 16cm burgers gebakken op de barbecue van Calluna, dus konden de festival gangers zich tegoed doen aan de lekkernijen en kregen ook de optredens een meer internationaal sfeertje waar Captain Catfish uit Duitsland, bekend van zijn workshops over het bouwen van gitaren met kentekenplaten, de tweede helft opende. Daarna betrad het 6-koppig team van de Chitlin’ Crew het podium en speelden op een variëteit aan zelfgemaakte instrumenten gecombineerd met een saxofonist en een pianiste in harmonie met een lokale motorgroep de sfeer naar het hoogtepunt van de avond: Rocco recycle.

Geheel in het zilver met daarbij passende vuilnisbak drumstel en oliekan gitaar luidde Rocco Recycle de avond in en sloot het festival af. Naast de optredens was er ook een marktplein met de bij de CBG passende producten zoals zelfgemaakte gitaren, versterkers, effectpedalen, maar ook kunst vervaardig uit oude lp’s, frisdrankblikjes etc. Het festival werd afgesloten met een harmonieus meezingend publiek met een nummer van Muddy Waters, Got my mojo workin’ . Welke door bijna alle bands tijdens dit festival ten gehore is gebracht op hun eigen unieke wijze en na deze derde editie van het festival gezien kan worden als het thema van weer een unieke happening in het Vechtdal.

Volgens de organisatoren, Cigar box Henri, Bert & Dorieke Zielman en Bo Hudson zullen we in 2017 wederom alle Cigar Box liefhebbers en geïnteresseerden weer een warm welkom heten in de Vechtdal delta.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.