Home / archiefcentraal / caravan aankoppel les tijdens vechtdal fietsvierdaagse

caravan aankoppel les tijdens vechtdal fietsvierdaagse

Met routes van 40 en 60 kilometer die langs bergen, dalen, bossen, heide en gezellige stadjes voert, biedt de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse ook dit jaar weer voor ieder wat wils.

De ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse start iedere dag vanaf een andere locatie in het Vechtdal en soms heeft men zelfs de keuze uit twee startlocaties. Hierdoor blijft de kans dat deelnemers tweemaal hetzelfde pad fietsen, tot het minimum beperkt. Dit jaar wordt er gestart vanuit Rheeze, Hardenberg, Beerze en Giethmen. Vier locaties met ieder weer een geheel eigen charme.

Alle windstreken van het Vechtdal en zelfs daarbuiten, worden aangedaan. Met kilometers uitgestrekte variatie in bos, heide, akkers, rivierduinen en kastelen is het elke dag genieten. Naast natuur, speelt ook cultuur een rol. Onder het motto ‘Pak de fiets, maar stap ook eens af’, neemt de organisatie ieder jaar zoveel mogelijk bezienswaardigheden op in de route.

Naast bezienswaardigheden valt er ook nog wat te leren. Tijdens de vierdaagse is het Technische Klusteam van de KCK aanwezig om uitleg te geven over het aankoppelen van een beladen caravan, het afstellen van de spiegels en het achteruit rijden. Mohocar Ommen stelt hiervoor een caravan beschikbaar.

Pech onderweg of een lekke band? Niet getreurd, de ANWB Wegenwacht is van de partij en treedt tijdens de vierdaagse op als fietswacht. Zij verhelpen ieder euvel, zodat de deelnemers snel weer door kunnen peddelen.

Kaarten kunnen worden gekocht bij de startplaatsen, maar ook van tevoren worden besteld via www.anwb.nl/landvananwb. Geen tijd om vier dagen te fietsen? Eén dagje meedoen kan ook. Meer info: www.vechtdalfietsvierdaagse.nl

De startplaatsen:

6 september:                      camping ’t Veld, Grote Beltenweg 15, Rheeze
7 september:                       camping Si-es-an, De Haar 7, Balkbrug en vakantiepark ’t                                                                              Rheezerwold, Larixweg 7, Hardenberg
8 september:                      vakantiepark Het Stoetenslagh, Elfde Wijk 42, Rheezerveen en                                                                camping De Beerze Bulten, Beerze
9 september:                      camping Bergzicht, Dalmsholterweg 4-5, Giethmen

Starten en eindigen gebeurd gezamenlijk, maar op dag 2 en 3 zijn er 2 startplaatsen. Men kan dan kiezen waar men wil starten.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.