bouw woonzorgcomplex op ommense landgoed de stekkenkamp toegestaan

De Raad van State ziet in het bouwplan geen aantasting van de natuurwaarden op en rondom het landgoed die dermate ernstig is, zo blijkt uit de definitieve uitspraak.

Het is de bedoeling dat woonzorgcomplex Lemmers Erve gebouwd gaat worden en geschikt zal zijn voor (jong) dementerenden. De eigenaren van het landgoed, familie Lemmers, willen met de huuropbrengsten van het zorgcomplex het natuurgebied wat de overige ruim 100 hectare van het landgoed beslaat in stand houden, weet De Stentor te melden.

Op dit moment zitten op het landgoed ook al het Vechtgenotenhuis, Pro Elan en Dagcentrum De Stekkenkamp.

Volgens Stichting Natuur en Milieu en Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek kan het nieuwe complex beter aan de oost- of noordrand van Ommen gebouwd worden. Daar is de RvS het dus niet mee eens en stelt het vast dat de kwetsbare natuur en beschermde plant- en diersoorten niet worden aangetast. Ook vinden zij het een goede toevoeging aan de zorgvoorzieningen in Ommen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.