boek van de week het keukenhuis

De zevenjarige Lavinia vertrekt in 1794 met haar familie per boot vanuit Ierland naar Amerika. Gedreven door honger en armoede zijn ze op zoek naar een beter leven. Alleen haar broer Cardigan en Lavinia overleven de reis. Haar broer wordt door kapitein Pyke verkocht als contractarbeider, dezelfde Pyke neemt Lavinia vervolgens mee naar zijn tabaksplantage in het zuiden van Virginia. Daar draagt hij de zorg voor het angstige en uitgemergelde meisje over aan zijn halfblanke dochter Belle.

Keukenhuis
Lavinia groeit op in het keukenhuis waar Belle de scepter zwaait. Lavinia wordt één met de huisslaven, de tweeling Beattie en Fanny zijn als haar zusjes. Dramatische ontwikkelingen in het grote huis van de kapitein maken echter dat Lavinia steeds meer met de blanke familie verweven raakt. Bij wie ligt haar hart? Wat zegt haar verstand? Maakt ze de goede keuzes?

Hartbrekend
‘Het keukenhuis’ is het romandebuut van de Amerikaanse auteur Kathleen Grissom. Met haar twee unieke hoofdpersonen, de jonge Ierse Lavinia en de half blanke Belle, geeft ze een inkijkje in het Amerika ten tijde van de slavernij. Het is een hartbrekend verhaal over standsverschil, rassenscheiding en wreedheden van de blanken tegenover de slaven. Maar het is ook het hoopvolle verhaal van twee mensen die ondanks de rassenscheiding van elkaar houden, over waardigheid en trots, over diep menselijke gevoelens die niets met ras of kleur te maken hebben.

Vakantiebieb.nl
Deze indrukwekkende historische roman is één van de dertig titels die zijn opgenomen in Vakantiebieb.nl. Deze app is voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De app is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play. Heerlijk makkelijk op vakantie, je plaatst de boeken in de boekenkast en je kunt overal lezen ook zonder internet.

Het boek ‘Het keukenhuis ’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.