boek van de week een verloren liefde

Stella Thorne en Dan Rosinski worden in 1943 in Londen op het eerste gezicht verliefd op elkaar. Een onmogelijke liefde, zij is een jonge net getrouwde Engelse en hij piloot op een Amerikaanse bommenwerper. Een paar weken wijken ze niet van elkaars zijde, dan is het gedaan met hun ontmoetingen, de oorlog drijft een wig tussen de twee geliefden en ze verliezen elkaar uit het oog. Dan belooft Stella voor eeuwig van haar te houden, hij houdt woord en is haar nooit vergeten. In talloze brieven betuigt hij haar zijn liefde maar antwoord krijgt hij niet. In 2011 doet hij nog één laatste poging, ziek en bedlegerig weet hij dat zijn dagen zijn geteld.

Zoektocht
De jonge Jess Moran probeert aan een gewelddadige relatie te ontsnappen. Op de vlucht voor haar belager verschaft ze zich toegang tot een leegstaand huis in een rustige wijk van Londen. Met een gekneusde enkel is ze gedwongen een paar dagen in het huis te blijven. En net in die dagen wordt een brief bezorgd: Aan Mw. Thorne, Persoonlijk en Urgent, indien nodig doorsturen s.v.p. Jess kan het niet laten de brief open te maken. Aangedaan door de inhoud besluit ze Dan Rosinski te helpen bij zijn zoektocht naar Stella Thorne. Samen met Will Holt, deskundig in erfeniszaken, gaat ze op zoek naar Stella, een zoektocht die haar veel meer brengt dan ze ooit had kunnen bevroeden.

Debuut
‘Een verloren liefde’ is de debuutroman van de Engelse Iona Grey. Haar fascinatie voor moderne geschiedenis en de rol van vrouwen daarin deden haar besluiten deze roman te schrijven. De prettige schrijfstijl, de zowel historische als hedendaagse setting en de twee romantische verhaallijnen maken het boek tot een echte pageturner.

Het boek ‘Een verloren liefde’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.