boek van de week als de dood spreekt

Forensisch expert Temperance Brennan wordt door een amateurdetective Hazel ‘Lucky’ Strike voor een raadsel gesteld. Strike komt met een gruwelijke bandopname van een jonge vrouw die klaarblijkelijk wordt gemarteld en angstig roept dat ze niet dood wil. Volgens Strike gaat het om de achttienjarige Cora Teague die drie jaar geleden verdwenen is maar nooit als vermist is aangemeld en waar dus ook nooit een politiezaak van gekomen is. Toch zijn er een paar jaar na haar verdwijnen lichaamsdelen in een nabijgelegen meer gevonden. Voor Strike aanleiding de zaak uit te gaan pluizen.

Levensdoel
De gepensioneerde Strike heeft zich tot levensdoel gesteld anonieme slachtoffers van geweld een naam te geven. Zij gebruikt daarvoor speciale websites voor vermiste personen, koppelt informatie die zij daar vindt aan politiedossiers en krantenberichten en gaat vervolgens op onderzoek uit. Met haar speurwerk heeft ze al eens een oude dode vrouw een naam kunnen geven, in het geval van Cora Teague denkt ze met de hulp van Brennan dat ook te kunnen doen. Maar hier ligt het toch iets gecompliceerder, zeker als het erop lijkt dat Cora Teague helemaal niet dood is. Van wie zijn de lichaamsdelen dan wel? En hoe zit het met die bandopname?

Bones
Kathy Reichs is in het dagelijks leven forensisch antropoloog. Ze schrijft met kennis van zaken en heeft inmiddels een achttiental boeken op haar naam staan. Zij is ook producent van de zeer succesvolle televisieserie Bones. De gebeurtenissen in deze serie zijn gebaseerd op haar romans.

Het boek ‘Als de dood spreekt ’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.