blauwe bessen zelfpluktuin bijna hele maand open

De eerste honderd bezoekers zijn al langs geweest om te plukken en te genieten van de rust en ruimte. Opvallend is het aantal jonge gezinnen wat de weg naar de pluktuin weet te vinden. Met name door berichten op facebook.  Jonge mensen zijn tegenwoordig meer bezig met wat ze eten en waar het vandaan komt. Het plukken van biologische blauwe bessen past goed in deze trend. Bezoekers komen uit de weide regio. Biologische blauwebessen kwekerijen zijn er niet zoveel.

“Dit komt door het arbeidsintensieve karakter. Omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt moet ook het onkruid allemaal handmatig verwijderd worden. We vinden het belangrijk om het zo natuurlijk mogelijk te houden, dat past bij deze gezonde bessen”, aldus Percy Honer (eigenaar).

De Blauwe bessen bevatten veel vitamine en antioxidanten, en hebben gunstig effect bij voorkomen of herstel van ziekten. Maar bovenal is het heerlijk om je eigen bessen in alle rust bij elkaar te plukken, zittend op een krukje of wandelend door de tuin. En vervolgens ze thuis lekker op te snoepen of jam van te maken.  De bijzondere plukmethode met behulp van sappakken aan een touwtje levert vaak een glimlach op, maar blijkt in de praktijk erg handig.

Daarnaast kunt u ook genieten van lekkere eigen gemaakte blauwebessenvlaai en een kop koffie/ thee of fris. En kinderen kunnen gebruik maken van de grote trampoline.

Tot en met 27 augustus ben je welkom voor zelfpluk of het afhalen van verse bessen, op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Ook het naastgelegen Viltatelier Bodyflower is op die dagen te bezoeken.

Voor meer info www.natuurlijkerwijs-ommen.nl of tel. op 0523-234003 of 06-50908015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.