binnenstad ommen decor open monumentendag

De route leidt langs monumenten, bekende en onbekende markante punten met vooral een culturele en vooral architectonische waarde. De nadruk ligt op enkele kenmerken met een bijzondere betekenis. Het gaat om de 30ste editie van het jaarlijkse evenement met als thema: “Iconen en symbolen”.

Start
De organiserende stichting Open Monumentendag Ommen heeft de stadsroute beschreven in een speciale brochure met de titel: “Monumenten, iconen en symbolen in de binnenstad van Ommen”.  Start- en informatiepunt van de stadswandeling is restaurant ’t Olde Stadhuus aan de Markt 1 in Ommen. Vanaf 10.00 uur kan hier gestart worden met om 9.30 uur de officiële opening van de dag door burgemeester Mark Boumans. Het voormalige oude gemeentehuis aan de Vecht is zelf ook een monument. Het huisvest behalve een restaurant het Nationaal Tinnen Figuren Museum en de kunsthandel van Mark Smit. Heet museum en de kunsthandel zijn voor de opendag-deelnemers opengesteld. Het carillon in het oude gemeentehuis zal die dag door Alexander Zuidema bespeeld worden. Muziek klinkt ook in de drie kerken die in de route zijn opgenomen: de hervormde kerk, de rooms katholieke kerk en de gereformeerde kerk. In de hervormde kerk is bovendien een muziekuitvoering door jong Ommer talent bestaande uit Chloë Elsenaar en Nadine Blaak.

Gratis
De stadsgidsen zijn afkomstig van Natuurlijk Ommen, die regelmatig in Ommen stadswandelingen organiseert. Het Streekmuseum is het eindpunt van de route waar de deelnemers ontvangen worden met muziek door het jazzcombo Jazzistique. Behalve genoemde kerken zijn ook de molens De Lelie en Den Oordt in de wandelroute opgenomen. Voorts wordt onderweg informatie verstrekt door de stichting Herdenking Joods Ommen en de stichting Het Van Raaltehuis. Beide deelnemende Ommer museums zijn met de brochure gratis toegankelijk. Op de vrijdag voor de Open Monumentendag is de Open Monumenten Klassendag. Dit jaar bezoeken leerlingen van De Dennenkampschool klassikaal een monument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.