Home / archiefcentraal / argentijnen maken film over kunstenaar uit dalfsen

argentijnen maken film over kunstenaar uit dalfsen

Cecilia Garizoain die sinds 2002 bevriend is met Zandvliet bezocht Dalfsen al eens in 2011, en toen ontstond haar idee voor een documentaire over het bewogen leven van de Nederlandse kunstenaar, die sinds 2008 in de gemeente Dalfsen woont. In de documentaire is het de bedoeling om in het leven van de licht autistische teken verslaafde kunstenaar te kruipen middels, interviews met zijn familie en vrienden, mensen die zijn werk verzamelen, galeriehouders, museum directeuren en galeriehouders uit heel Nederland en Duitsland.

Humor zal zeker een rol gaan spelen in de documentaire, want dit is tevens een drijfveer in het werk van de kunstenaar. In oktober komen de dames over uit Argentinië om aan de opnames te beginnen. Het zou mooi zijn als Pieter Zandvliet op de korte termijn voor oktober nog ergens een expositie kan regelen voor een leuke opening voor de documentaire.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.