Home / archiefcentraal / verrot dak zwembad carrousel kost ommen drie ton

verrot dak zwembad carrousel kost ommen drie ton

De raad ging donderdagavond akkoord met het voorstel van het college om het bedrag van 292.000 euro te betalen van het (negatieve) begrotingssaldo. Dat getal is een schatting op basis van kengetallen.

Verborgen gebreken
Toch wilden enkele partijen nog wel weten of de gemeente wel volledig aansprakelijk was. Zo vroeg de ChristenUnie zich af of de ontdekte houtrot, veroorzaakt door inwendige condensatie iin het isolatiepakket tussen de stalen dakplaat en de dakbedekking, niet viel onder ‘verborgen gebreken’. Met een garantietermijn van 30 jaar zouden de kosten dan nog verhaald kunnen worden op de aannemer.

Maar die vlieger ging niet op, gaf burgemeester Boumans helder aan. Het was immers de gemeente zelf die voor dit type dakbedekking had gekozen.

Koudebrug
De fout zat hem overigens in een folie die gebruikt is als dampremmer en ook is een verkeerde bevestigingsconstructie toegepast, waardoor er een “koudebrug” is ontstaan tussen het zwembad en het isolatiepakket. Dit is de oorzaak van de inwendige condensatie. Daarnaast zou tegenwoordig niet meer voor dit type steenwol-isolatie worden gekozen.

Aangezien de condensatie zich niet vanzelf oplost, is het plan nu om de gehele dakbedekkingsconstructie met een oppervlakte van zo’n 2.800 m2 te vervangen. Daarbij zal de gehele constructie opnieuw opgebouwd worden. Dit betekent een nieuwe dampremmende laag, een isolatiepakket van hardschuim, opgebouwd uit twee lagen en voorzien van speciale bevestigers die geen inwendige condensatie veroorzaken. Het geheel wordt opnieuw voorzien van een waterdichte bitumineus dakbedekkingspakket.

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.