uitprobeerdienst thuistechnologie voor ouderen in dalfsen

Waarom deze dienst?
Omdat mensen steeds meer en langer zelfstandig in de vertrouwde woning in de eigen buurt moeten en willen blijven wonen. Ook wanneer het zelfstandig wonen niet makkelijk meer gaat omdat de gezondheid achteruitgaat.

De zelfredzaamheid in de eigen woonomgeving kan wellicht verbeterd worden door gebruik te maken van nieuwe innovatieve ontwikkelingen en digitale zorgtechnologie. Bijvoorbeeld een gordijn of een deur openen en sluiten, verlichting aan en uit doen. Het kan tegenwoordig allemaal met een afstandsbediening.

Ook een tablet om met de zorgverlener te skypen of een drinkbeker om de vochtinname zelfstandig te regelen zijn handige hulpmiddelen die helpen om op een prettige manier langer zelfstandig te blijven wonen in je eigen huis en woonomgeving. Dit zijn voorzieningen en hulpmiddelen waar je veel gemak van kan hebben, zeker als de gezondheid achteruit gaat. Maar dit soort hulpmiddelen zijn duur in aanschaf.

Nu is er een uitprobeerdienst opgezet zodat je eerst een periode iets kunt uitproberen, onder begeleiding van een vrijwilliger en/of een zorgprofessional om te kijken of het daadwerkelijk een oplossing is voor jou persoonlijk en of het het overwegen waard is om tot aanschaf over te gaan.

Als je overweegt hier gebruik van te willen maken dan kun je contact opnemen met Landstede Welzijn of je eigen zorgverlener. Je krijgt dan ondersteuning van een vrijwilliger bij het kiezen en gebruiken van de nieuwe technologie tijdens het uitproberen. Na 4 tot 6 weken wordt met je besproken of je tevreden bent over het gebruik hiervan en of je eventueel wil overgaan tot het aanschaffen van hetgeen je hebt uitgeprobeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.