Home / archiefcentraal / topruiters naar ommen als voorbereiding op rio

topruiters naar ommen als voorbereiding op rio

Het samenstellen van de lijst is niet eenvoudig, want om mee te kunnen doen met de top, moet je als combinatie regelmatig scoren tijdens wedstrijden op vier en vijfsterren-niveau. Pas dan kom je volgens Rob Ehrens in aanmerking voor de Olympische Spelen in Rio.

“Het bijzondere aan de paardensport is dat je niet alleen te maken hebt met de ruiter, maar ook met zijn paard. Om goed te kunnen presteren moeten zij allebei in topconditie zijn en blessurevrij”, zegt hij. Na jaren van training vormen ruiters als Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder een hecht team met hun paard en is theoretisch gezien de kans groot dat zij in de prijzen vallen.

Extra meters voor Rio
Maar ook binnen de springsport geldt dat oefening kunst baart. Daarom grijpen de Overijsselse topruiters CSI Ommen met beide handen aan om nog wat extra meters te maken voordat ze in het vliegtuig naar Rio stappen.

Naast Dubbeldam en Schröder starten er tijdens de komende dagen topruiters uit maar liefst 23 verschillende landen van Australie tot Rusland, van Koeweit tot Peru.

Ook rondom het wedstrijdparcours is er van alles te beleven. Lekker shoppen in het strodorp, genieten in de Vechtdalstal en kennismaken met allerlei andere vormen van paardensport in de Showpiste.

Meer info en programma te zien op www.csiommen.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.