subsidie voor particulier natuurbeheer in de regio

De provincie wil hiermee de ontwikkeling van nieuwe en instandhouding en verbetering van bestaande natuur- en landschapswaarden door particulieren stimuleren.

Aanbiedingen voor de subsidieregeling kunnen worden ingediend van 1 september  tot 10 oktober 2016. De aanbiedingen worden na de sluitingsdatum gewogen en geselecteerd.

Provincie groener
“Met deze nieuwe subsidie richt de provincie zich heel bewust op particulieren die eigenaar zijn van bestaande natuurgebieden of van percelen die zij graag in natuur willen omzetten. Daarmee geven we een nieuwe groep inwoners van Overijssel een kans om onze provincie groener te maken”, aldus gedeputeerde Hester Maij van natuur.

Overijssel heeft als doel gesteld om in 2018 730 hectare ter realiseren via particuliere grondeigenaren. Er is nu een tekort van 73 ha op deze doelstelling. Bij de regeling gaat het om grond in de directe nabijheid van de Ecologische Hoofdstructuur waar nu geen natuurbestemming op ligt, maar waar een eigenaar kansen voor natuurontwikkeling ziet. Of een particulier die de kwaliteit van zijn natuurgebied wil verhogen. De nieuwe natuursubsidie is onderdeel van de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap (SKNL).

Op http://www.overijssel.nl/thema’s/natuur-en-landschap bij ‘Projecten’ kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over de aanmelding en de criteria waarop de aanbiedingen beoordeeld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.