Home / archiefcentraal / staat ommer molens in kaart door digitaal 3d model

staat ommer molens in kaart door digitaal 3d model

Landelijk wordt nog gewerkt aan een model om de inventarisatie van de molens in gang te zetten. Deze ontwikkelingen hebben de gemeente Ommen en de Stichting Ommer Molens niet langer willen afwachten. Daarom hebben zij samen het initiatief genomen om de waardebepaling in beeld te krijgen. 

Up to date
Niet meer op papier, maar in een speciaal computerprogramma als het gaat om een inventarisatie van alle cultuurhistorische gegevens van de molens in Ommen. De twee molens zijn ingemeten en gemodelleerd als 3D met een waarderingsstelsel van de molens. De technische staat van de molens en de herkomst van historische onderdelen kunnen zo altijd up to date gemaakt worden.

Bij dit project is gebruik gemaakt van moderne technologieën die toegepast worden op historische bouwwerken. Het resultaat van het project zijn deze week door een vijftal studenten van de Hogenschool Windesheim die het vakgebied Restauratie volgen overhandigd aan Marten Schiphorst. Hij is namens de bestuursdienst Ommen/Hardenberg verantwoordelijk voor het gemeentelijk molenbezit.

Museum of B&B
De studenten hebben ook plannen uitgewerkt voor een herbestemming van de twee molens. De Konijnenbeltsmolen zou een thematische invulling moeten krijgen als bijvoorbeeld een museum. Voor de Besthmenermolen wordt gedacht aan toeristische invulling zoals bijvoorbeeld een bed en breakfast.

Het onderzoek heeft zich in eerste instantie beperkt tot de Besthmenermolen en de Konijnenbeltsmolen. Als het aan de Stichting Ommer Molens ligt worden ook molen De Lelie en molen Den Oordt aan een nader onderzoek onderworpen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.