schetsen koningsportret krijgen plek in kernen

De Oranjeverenigingen in de gemeente Dalfsen, de Feestcommissie Lemelerveld en de gemeente Dalfsen hadden de handen ineen geslagen om de raadzaal in Dalfsen te voorzien van een uniek Koningsportret.

Het werd een wandkleed met daarop een afbeelding van Koning Willem-Alexander. Uit de samenwerking tussen de verenigingen, feestcommissie en gemeente blijkt de verbinding en betrokkenheid van de inwoners uit de verschillende kernen. Het wandkleed met daarop het Koningsportret kwam zoals gezegd in de raadzaal te hangen. De andere kernen krijgen nu een schets van het Koningsportret, die op een markante plaats in het dorp komt te hangen.
Materiaal verbindt gemeenschap met Koningshuis

In het project stond verbinding centraal. Voor dit project werkte de gemeente Dalfsen samen met de Oranjeverenigingen in Dalfsen, Hoonhorst, Oudleusen en Nieuwleusen en de Feestcommissie in Lemelerveld. Deze verenigingen staan midden in de gemeenschap. Dat maakt het dat dit Koningsportret zowel van als voor iedereen is.

Het portret werd uitgevoerd als wandkleed, in diverse stoffen met collage- en gestikte elementen, dat zich kan vormen naar de ronding van de muren van de raadzaal. De opzet van het werk is om uitdrukking te geven aan het idee dat koning Willem Alexander er voor iedereen, ongeacht rang of stand is. Willem Alexander heeft aangegeven een koning voor het gewone volk te willen zijn. Deze wens wilde Jasper Krabbé vertalen in de uitwerking van de gebruikte stoffen.

Voor het kunstwerk is naast ‘rijke’ materialen zoals goud en zilverdraad gebruik gemaakt van materialen die een relatie hebben met de geschiedenis van onze gemeente. Denk hierbij aan draden die uit meelzakken van Fakkert worden gehaald of fietsbanden van de Union die tot draad worden gesneden. Hiermee willen de Oranjeverenigingen, de feestcommissie in Lemelerveld en de gemeente Dalfsen de bevolking in de gemeente verbinden met het Koningshuis en gelijktijdig met haar eigen geschiedenis.

De kosten voor het portret werden door de Oranjeverenigingen en de gemeente Dalfsen gezamenlijk gedragen en door fondsenwerving bij elkaar gebracht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.