pvda wijhe niet tegen drugsteelt en coffeeshop binnen gemeente

Maar dan moet die teelt of de shop wel binnen de wettelijke kaders passen. Toon Schuiling daarover: “Als het gaat om een plek voor teelt ligt de nabijheid van een grote stad voor de hand. Maar als er een bonafide ondernemer zich binnen de wettelijke kaders en met een gedegen businessplan zich bij het Olst Wijhese loket meldt, dan moet dit op zijn minst bespreekbaar zijn.”

We vroegen alle raadsfracties van Salland en Vechtdal om hun standpunt ten aanzien van drugs. Coffeehops mogen verkopen, maar ze mogen niet aanvoeren. Dat wordt gedoogd. Een heel grote meerderheid van de Nederlandse burgemeesters vindt dat zo bizar, daar zou een eind aan moeten komen.

Nou kunnen die burgemeesters dat wel willen, maar hoe zit het met de politiek? De PvdA Olst-Wijhe heet bonafide telers dus welkom. Coffeeshops ook.

Voor die coffeshops geldt het zelfde als voor de telers: “mits bonafide, binnen de wettelijke kaders, met een goed businessplan, dan geen problemen. Ook hier ligt vestiging een grote stad echter veel meer voor de hand.”

Drugs en drank
Op de vraag of drugs niet gelijk gesteld moet worden aan drank (en dus aan het nuttige en de verkoop ervan) is de PvdA Olst-Wijhe meer sceptisch. Toon Schuiling: “je hebt drugs en drugs en drank en drank, gelijkstellen is super ingewikkeld, in beide gevallen geldt wat ons betreft: wees behoedzaam, stel een leeftijdsgrens, beter niet van wel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.