Home / archiefcentraal / organist sander van marion speelt in ommen

organist sander van marion speelt in ommen

Zestig jaar geleden begon de muzikale reis van de organist, dirigent en componist Sander van Marion, de in 1938 in Scheveningen geboren musicus. Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verwierf hij zich met zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatietalent en zijn gevarieerde concerten als dirigent van een aantal koren een gevestigde naam zowel in het binnen- als in het buitenland.

Tijdens dit 60-jarig jubileumconcert neemt Sander van Marion de luisteraars mee  op zijn muzikale wereldreis met een keuze uit de vele hoogtepunten  en prachtige herinneringen aan bijzondere plaatsen en unieke orgels.

Laat u tijdens dit concert verrassen, zoals jubilaris Sander van Marion in de afgelopen zestig jaar vaak zelf verrast werd en dit in zijn muzikale spel en improvisaties verrassend kon ‘vertalen’.

Niet ten onrechte ontving hij diverse onderscheidingen, zoals o.a. de Stadspenning van de gemeente Den Haag. Hij is een van  de weinige Nederlandse organisten onderscheiden met  de prestigieuze ‘Médaille d’ Or’van de Société  ‘Arts, Sciences et Lettres’ in Parijs voor zijn verdienste voor de Franse orgelmuziek.

Een koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion door zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ned.Herv.Kerk, Ommen, aanvang 20.00 uur. toegang € 8,=  Kind. Gratis

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.