Home / archiefcentraal / openluchtconcert spanish flamenco night in dalfsen

openluchtconcert spanish flamenco night in dalfsen

Het openluchtconcert wordt georganiseerd door de Stichting Landgoedconcerten Dalfsen. Naast de beleving van betoverende muziek en dans is dit concert een unieke kans om kennis te maken met de sfeer op éen van de Dalfser landgoederen met hun rijke historie. Deze avond hebben wij een Flamenco concert georganiseerd, uitgevoerd door Expeditie Flamenco.

Expeditie Flamenco
Expeditie Flamenco is een jong gezelschap dat bestaat uit twee flamencodanseressen en een groep diverse muzikanten. Sinds 2010 lanceert de groep behalve meer traditionelere voorstellingen jaarlijks een groot project met grensverleggende choreografieën, live muziek en decor-design. Danseressen Carmen Buitenhuis en Annemarie van Drecht zijn in Andalusië geschoold in de flamencodans.

Daarnaast maken zij in hun dans gebruik van hun persoonlijke achtergrond, waardoor de grammatica en expressieve elementen van de flamenco een geheel nieuwe invulling krijgen. In haar grote projecten wijkt Expeditie Flamenco af van de geijkte bezetting van zang en gitaar door ook te werken met piano, percussie en dwarsfluit. Deze nieuwe muzikale klanken helpen de danseressen om de Spaanse flamencotechniek te combineren met een eigen emotionele boodschap.

De voorstellingen zijn een weerspiegeling van de reis die de artiesten gezamenlijk en alleen afleggen in dansstudio’s en repetitieruimtes, in kilometers en in ervaringen. Dit alles tezamen geeft de groep een geheel eigen klank en uitstraling. Door de aandacht die zij besteden aan het totaalconcept (licht, geluid, beeld) wordt het publiek meegenomen in de opzwepende sfeer die Expeditie Flamenco schept. 

Deze avond werkt Expeditie Flamenco samen met de muzikanten Erminia Fernández Córdoba (zang) Arturo Ramón (gitaar) en Udo Demandt – (percussie). Als speciale gast is de pianist Carlos Ema uitgenodigd. De basis van Expeditie Flamenco is de traditionele flamenco zoals deze ook in Zuid Spanje bestaat. Dat wil zeggen, voorstellingen met  een zanger, een gitarist en een percussionist die begeleidt met het Spaanse percussie-instrument de Cajon of met Palmas (klappen in de handen). 

Sinds 2010 ontwikkelt Expeditie Flamenco naast traditionele voorstellingen jaarlijks een project met vernieuwende choreografieën, fusion muziek en decor-design. Zo is er de voorstelling World waarin ritmes en bewegingen uit Egypte, India en Gypsy-jazz worden geïntegreerd, de voorstelling Lab 1 waarin percussie uit China, India en Cuba de basis vormen en de voorstelling La Fabrica waarin de schilder Patricio Hidalgo uit Sevilla  in samenspel met muziek en dans live op het podium schildert met zwarte inkt op doek. www.expeditieflamenco.com

Havezathe Den Berg
De locatie waar u zich bevindt wordt voor het eerst in 1483 in stukken vermeld als “Den Berch”. In 1703, nu ruim 300 jaar geleden, kocht Willem Jan van Dedem de havezate. Daardoor kon hij deelnemen aan het bestuur van de provincie. Het sterk vervallen huis werd vervangen door het huidige. Zoals in het Latijn op de voorgevel is te lezen was het nieuwe huis in 1705 klaar. De bijgebouwen werden later ook verbouwd.

Acht generaties Van Dedem hebben op het huis gewoond. Na het overlijden van de laatste bewoner in 1983 werden huis en naaste omgeving ondergebracht in de Van Dedem-Den Berg Stichting. Deze heeft als opdracht de buitenplaats als cultuurhistorisch- en natuurmonument te bewaren.

De samenwerking met de Stichting Landgoedconcerten Dalfsen dateert al van 2003, het eerste seizoen waarin concerten op Huis Den Berg georganiseerd werden. De oprichting destijds was een initiatief van de muziekvereniging Excelsior, de Stichting Brugconcerten en de Van Dedem-Den Berg Stichting.

Info
Zaterdag 20 augustus 2016
Ontvangst vanaf 19.30 uur – Aanvang 20:00 uur
Kaarten à 12 Euro via www.landgoedconcerten.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.