Home / archiefcentraal / ook het vechtdal in de ban van pokemon hype

ook het vechtdal in de ban van pokemon hype

Het nieuwe spel, genaamd PokémonGO, is een regelrechte hype. Hoewel het spel in Nederland officieel nog niet eens uit is, hebben velen het via wat omwegen toch al op hun telefoon weten te krijgen. Het levert bijzondere situaties op.

Lopen
De spelers van het spel moeten namelijk daadwerkelijk op pad om Pokémon te vinden. Het spelletje werkt via het GPS-systeem en de camera in de telefoons. De Pokémon verschijnen vervolgens op het telefoonscherm in de straat. Dat gebeurt niet overal, dus de spelers moeten geregeld weer een stukje lopen.

Ook zijn er special stops waar de spelers zich verzamelen om te spelen. Die stops kunnen echter pas worden ‘geopend’ door spelers van een bepaald level. Zodra een stop openbaar wordt gemaakt, moet je vooral even blijven staan om te kijken wat er gebeurt. Uit alle windstreken komen dan namelijk Pokémon-jagers naar de specifieke plek om er te spelen.

Op Facebook is inmiddels een agenda-item aangemaakt voor een heus PokémonGo evenement. Dit staat voor 16 juli gepland bij de Flater.

Gevaar
Hoewel de jeugd veel plezier beleeft aan het spel, heeft het ook een keerzijde. Echt goed opletten terwijl ze met hun neus op het telefoonscherm over straat lopen is er namelijk niet altijd bij. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Zo werden in Hattem al mensen van het spoor gehaald en gebeurden er al diverse ongelukken in het verkeer door Pokémon-spelers. Oppassen dus!

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.