le grand depart op mont saint michel

‘De eerste etappe wordt spectaculair. Na de Tourstart scheert het peloton langs de Normandische kust pal naar het noorden. Er wordt westenwind verwacht, windkracht 5. De renners krijgen dus de wind van links. Daardoor worden er waaiers gevormd, steeds van links naar rechts. Als een ploeg slim is, zorgt die voor een paar stoemperds vooraan. Als Jumbo en Alpechin een verbond sluiten, kan Groenewegen de etappe winnen, en Barguil goede zaken doen voor het klassement.’

Zelf heeft Onze Man ervaring. ‘Ik ben goed in de Russische waaier.’ Hij doet zijn verhaal uit de oude doos. ‘Ooit reed ik voor CRT het districtskampioenschap. Daar was toen machtig veel wind. In de laatste ronde werden mijn ploeggenoot en ik gelost. Hij reed achter me en duwde me honderden meters. Dat extra duwtje zorgde er voor dat wij vol in de wind toch snelheid konden houden. Hij omdat ik hem uit de wind hield, en ik omdat hij me duwde. Zo konden we weer aansluiten bij de kopgroep.’ Vol ongeloof kijken we hem aan. Klopt dat wel? En: wie won uiteindelijk? Onze Man: ‘het gaat om het verhaal, de rest hoort in nevelen gehuld te blijven.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.