kaarten sallandse cabaretavond vanaf nu te koop

Maar eerst natuurlijk welke waar je voor je geld krijgt: Lös Hekwerk, persburo Kneuters, Gerard van der Weegh, Jeffrey Kleine Koerkamp, Erik Knoef en muzikale begeleiding van Broken Brass Ensemble en Flows on.

En natuurlijk wordt ook de Oogstkoningin die avond bekend gemaakt (zoals ook op de foto uit het archief te zien is).

Persburo Kneuters
Bijna iedereen in Overijssel heeft afgelopen jaar (misschien onbewust) wel een filmpje van persburo Kneuters gezien. “Cursus-tentfeest-taalgebruik”, een aflevering van de fabeltjeskrant of een filmpje van Buurman en Buurman in streektaal. De filmpjes vertaald in het dialect zijn een groot succes. De avonturen worden ingesproken door Bert Eeftink van Persburo Kneuters. Sommige afleveringen zijn via Youtube zelfs al meer dan 800.000 keer bekeken. Met Stöppelhaene komt persburo Kneuters naar Raalte om bekende beelden met Overijssels dialect te begeleiden.

Terug-van-nooit-helemaal-weg-geweest
Lös Hekwerk is een cabaretgroep met negen leden uit Raalte en Den Nul. Jarenlang waren ze tijdens carnaval in het centrum van Raalte aanwezig. Ook daarbuiten traden ze geregeld met een avondvullend programma vol sketches en liedjes op. Met twee keer een uitverkochte avond namen de Sallandse ‘hekwerkers’ na dik dertien jaar in maart 2006 afscheid van hun enthousiaste fans. Na een sabbatical van enkele jaren komt Lös Hekwerk nog éénmaal bijeen om een van hun legendarische sketches te vertonen op de Sallandse Cabaretavond.

Lachen met Gerard, Jeffrey en Erik Knoef
Een grote ster op het gebied van Sallands Cabaret is Gerard van der Weegh. Deze Raalter grappenmaker krijgt de laatste jaren niets dan lovende reacties terug na zijn optredens. Zoals zovelen is ook Van der Weegh in aanraking gekomen met het podium tijdens de vroeger zo succesvolle ‘Creatieve Dagen’ van de toenmalige KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren). De laatste jaren is hij een graag geziene gast op de Sallandse Cabaretavond en de zittingsavond van de carnaval.

Jeffrey Kleine Koerkamp
Hij heeft iets eigens, is zowel de bedenker als de uitvoerder van iedere act en zijn mimiek leent zich goed voor cabaret. Winnaar van Salland’s Got Talent 2016, Jeffrey Kleine Koerkamp, schrijft speciaal voor Stöppelhaene weer een nieuwe act. De jonge cabaratier uit Lettele studeert Artiest Drama aan het Deltion college in Zwolle en is op weg naar de top. Met veelbelovende feedback van critici en de vele optredens die hij de laatste tijd heeft is hij zeker goed op weg.

Erik Knoef
Erik Knoef is al jaren actief als cabaratier en muzikant in het dialect. Knoef heeft onder andere gespeeld bij Jack Spijkerman, in de theatertent op de Zwarte Cross en in alle kleine en grotere theaters in het oosten van Nederland. Naast zijn solo-optredens, maakt de Achterhoeker ook onderdeel van de cabaretgroep Hoe?Zo!.

En toen was er muziek: Broken Brass Ensemble & Flows On
De avond wordt muzikaal begeleid door Broken Brass Ensemble en Flows On. Vergeet de harmonievereniging, Broken Brass Ensemble brengt de brass-band naar het nu. Ze gingen viral dankzij hun bewerking van ‘Thrift Shop’ en speelden vervolgens op zo’n beetje elk festival met hun inventieve en aanstekelijke mix van New Orleans-brass met hiphop-, balkan- en funkinvloeden. Overal waar het achtkoppige Broken Brass Ensemble neerstrijkt, is het feest. Flows On bestaat uit zangeres Monique Jansen en pianist Bas Bosman uit Raalte. Zij zijn onder andere bekend van de talentenjacht van 3FM DJ Giel Beelen, waar zij hoge ogen gooiden met hun zelfgeschreven nummer ‘Angel’.

Kaartverkoop
De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher, start uiteraard met de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames 2016 en een presentatie van de Sallandse Boer. Entreekaarten zijn vanaf heden voor € 13,50 te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte en via www.stoppelhaene.nl. De Sallandse Herberg is woensdagavond 28 augustus om 19.00 uur geopend en het programma start om 20:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.