gemeente ommen vormt zelf bestuur voor citymarketing

Het gaat om ‘Samen voor Ommen, aanscherping citymarketingstratiegie Ommen’ en het bijbehorend ‘Plan van aanpak concretiseren citymarketing Ommen’. Het vorige bestuur van de Stichting Helemaal Ommen heeft in juni al te kennen gegeven te zullen terugtreden zodat een nieuw bestuur daadwerkelijk uitvoering aan de strategie zou kunnen geven. De strategie zou bestaan uit twee sporen: het stevig neetzetten en uitbouwen van de basis Helemaal Ommen en concrete acties en activiteiten om Ommen te promoten, online en offline.

Het nieuwe bestuur zou in eerste instantie moeten bestaan uit een onafhankelijke voorzitter en vertegenwoordigers namens de verschillende partijen. Dat is dus niet gelukt en zo valt het bestuur van de stichting in handen van de gemeente Ommen. In de begroting van de gemeente is een jaarlijks budget voor marketing van 25.000 euro opgenomen.

Citymarketing
Citymarketing is een integraal traject, waarbij diverse thema’s en doelgroepen samenkomen. Uit onderzoek is gebleken dat dankzij de inzet van de Stichting Helemaal Ommen er op het gebied van citymarketing nog veel moet gebeuren in de gemeente Ommen. Het begrip ‘Samen Ommen’ moet nadrukkelijker worden ingevuld. De onderlinge verbinding en samenwerking moet worden versterkt.

De focus van de citymarketing van Ommen ligt nu voornamelijk op dagbezoeken, maar moet worden verbreed door thema’s als wonen/leven, ondernemen/werken en toerisme. Ook moet in de citymarketing van Ommen meer focus liggen op Ommen en haar inwoners. De focus van citymarketing ligt nu vooral op werving, maar moet ook liggen op beleving en nazorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.