eigenaar roadrunner woedend op gemeente dalfsen

Visscher is woedend op de gemeente Dalfsen die ‘de ene week dit zegt en de andere week dat’. “Waarom mag een evenement de ene keer wel en de andere keer niet? Terwijl de vergunningsaanvraag exact hetzelfde is. Zogenaamd vanwege de veiligheid op de Hessenweg. ‘Omdat het de aandacht trekt van het verkeer’. Maar waarom mag een autorodeo aan de andere kant van het tankstation dan wel? Als iets de aandacht trekt, dan is het botsende auto’s. Gelijke mensen, gelijke rechten lijkt mij.”

Tegengewerkt door gemeente
Volgens de eigenaar van Roadrunner wordt hij stelselmatig tegengewerkt. “Ik voel dat er iets achter zit. Vanaf dag één word ik tegengewerkt”, reageert Visscher boos.

“De eerste maand mocht ik geen drank schenken, omdat ik nog geen vergunning had. Terwijl er sinds jaar en dag op deze plek een horecagelegenheid stond. Ook mocht ik de gokkasten niet gebruiken. De leverancier van de gokkast moest formulieren invullen van de gemeente, waar ze nog nooit van gehoord hadden. En om het nog erger te maken, moest ik mij van de gemeente inschrijven bij Bedrijfschap Horeca, terwijl dat al twee jaar niet meer verplicht is.”

Visscher haalt nog meer voorbeelden aan waaruit volgens hem blijkt dat de gemeente hem niets gunt. “Ik wilde drie camperplaatsen, in de hoop dat deze mensen bij mij koffie komen drinken en boodschappen doen in het dorp. Maar dat mag volgens de gemeente niet op een parkeerplaats. Terwijl dat bij de sporthal ook gewoon gebeurt. Maar dat doet de gemeente zelf.”

Gesprek
“Ik mag van de gemeente een drankje serveren en koken. Verder niets. Dat gesprek morgen hoeft van mij eigenlijk niet eens, maar ik weet wel dat ik het ontzettend hard ga spelen tegen de gemeenten. En ik neem ook een notulist mee. Want ik kreeg in het verleden mondelinge toestemming om een Hollandse avond te houden. Maar twee maanden later kreeg ik een brief dat het toch niet mocht. Dan moest ik in categorie 3 gaan zitten. Dat kost 18.000 euro.”

Visscher haalt somt ondertussen meer voorbeelden op. “Ik richt mij vooral op vrachtwagenchauffeurs. Nou had ik achter het pand een douche voor de chauffeurs. Laat de gemeente mij weten dat ze gingen onderzoeken of dit wel mocht. Dat bleek gewoon te mogen, maar dat ze het zeggen betekent al dat ik onder een vergrootglas lig.”

Ondernemen
Visscher benadrukt dat het hem niet om de andere evenementen en ondernemers gaat die wel iets mogen, maar om het principe. “Als ik hier niets mag, dan mag niemand dat toch? Ik ben een jonge ondernemer. Ik wil stappen maken, geen stapjes. En het liefst sprongen. Maar ik word gewoon tegengewerkt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.