Home / archiefcentraal / eerste zonnepaneleninstallatie boeren met zon in gebruik genomen

eerste zonnepaneleninstallatie boeren met zon in gebruik genomen

“Een plezierige manier van zakendoen”, aldus de familie Pierik. “Wij kunnen op een laagdrempelige manier zonne-energie opwekken.”

Huurkoopregeling ontzorgt
Boeren met Zon is een samenwerking tussen Stimuland, Agro-NRG en Energiefonds Overijssel. Het doel van Boeren met Zon is agrarische ondernemingen in Overijssel helpen hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen. Dankzij de huurkoopregeling hoeven agrarische ondernemers hun eigen vermogen niet aan te spreken en ook geen bancaire lening af te sluiten. Omdat zij direct economisch eigenaar van de zonnepaneleninstallaties zijn, kunnen ze gebruikmaken van diverse fiscale stimuleringsregelingen. Bovendien hebben ze geen omkijken naar hun zonnepaneleninstallatie, want Boeren met Zon verzorgt het onderhoud, het beheer en de verzekering.

Ook interessant bij lagere fiscale winst
Ook nu de opbrengsten van melk lager zijn, kunnen veehouders dankzij deze regeling duurzaam produceren. Weliswaar genieten ze dan minder of geen fiscale voordelen, maar de kosten voor de huurkoop zijn vaak ongeveer gelijk aan de stroomkosten. Daarom kan de huurkoop toch interessant zijn voor agrarische ondernemers. Dat geldt vooral bij een stroomverbruik van 20.000 tot 50.000 kWh per jaar.

Meer informatie vind je op www.boerenmetzon.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.