denk mee over het nieuwe cultuurbeleid van dalfsen

Wat gaat goed in de gemeente op het gebied van cultuur? Moet de Week van de Amateurkunst (WAK) bijvoorbeeld blijven, of juist niet? Of moet er een muziekschool komen in de gemeente? Alle ideeën zijn van harte welkom.

De gemeente nodigt iedereen die een mening over kunst en cultuur heeft deze voor 20 augustus 2016 kenbaar te maken op www.dalfsen.nl/cultuurbeleid. In 2016 is het concept cultuurbeleid 2017-2020 gereed.

Kadernota cultuur
In juni 2016 heeft de gemeenteraad de kadernota cultuur vastgesteld. In deze nota staat beschreven hoe het in de gemeente gaat op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Dalfsen. De conclusie is dat er op dit gebied veel gebeurt. Alle kinderen die in de gemeente Dalfsen naar school gaan komen in aanraking met kunst en cultuur via de schoolprogramma’s. De verenigingen zijn actief, zo staat de WAK bijvoorbeeld bol van de activiteiten en er zijn steeds meer culturele evenementen en festivals.

De afgelopen vier jaar heeft de gemeente Dalfsen gebruik gemaakt van het cultuurarrangement, een programma van de provincie Overijssel. Hierdoor was er jaarlijks extra geld te besteden voor culturele activiteiten en projecten. Vanaf 2017 vervalt dit programma in de huidige vorm waardoor de gemeente een nieuw cultuurbeleid ontwikkelt. Zo probeert de gemeente de ontwikkelingen die zijn ingezet te behouden voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.