buitengebied hardenberg krijgt glasvezel

Het laatste weekend nam het aantal aanmeldingen flink toe, veel mensen stelden het besluit uit. Hierdoor was het tot op het laatste moment spannend of het benodigde aantal aanmeldingen gehaald zou worden. Vandaag stond de teller op 2.184 aanmeldingen nadat Cogas op 2 mei startte met de campagne Glasvezel buitenaf in de gemeente Hardenberg.

Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. is heel blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V., licht toe. “Hardenberg is een groot en uitgestrekt gebied, het gaat om maar liefst 4.200 adressen. Het is daarom extra spannend geweest of we ook hier 50% deelname zouden halen. Er is heel veel georganiseerd door inwoners, ambassadeurs en lokale verkopers. Vooral de laatste week hebben veel mensen zich aangemeld. Een geweldige prestatie.”

‘Glasvezel onmisbaar’
Wethouder Douwe Prinsse is blij voor de mensen in het buitengebied. “Voor de digitale bereikbaarheid en leefbaarheid in het buitengebied is een goede verbinding onmisbaar. Ik vind het daarom fantastisch dat er glasvezel komt in het buitengebied van Hardenberg. Ik heb gezien hoe de inwoners zich samen hebben ingespannen en dat de saamhorigheid groot is. Iets dat onze gemeente kenmerkt en waarop ik als wethouder heel trots ben.”

Start werkzaamheden
Vanaf volgende week start de aannemer GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking tussen de aannemers BAM Infra Telecom B.V. en Van Gelder Telecom B.V.) met de voorbereidingen. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. Na de vakantie zal de eerste schop de grond in gaan. De verwachting is dat medio 2017 de aanleg in de gemeente gereed zal zijn. Alle bewoners ontvangen binnenkort meer informatie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.