Home / archiefcentraal / boek van de week vier plus een

boek van de week vier plus een

Jess heeft twee kinderen, twee banen en nooit genoeg geld om rond te komen.  De vader van haar jongste is twee jaar geleden vertrokken, sindsdien rooit ze het alleen.  Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, ze kan een beurs krijgen voor een prestigieuze school. Maar Jess kan dat financieel eigenlijk niet trekken. Daarom besluit ze dat Tanzie mee gaat doen aan een landelijke wiskundeolympiade waar een fikse  geldprijs te winnen is.

Autopech
Onderweg naar Schotland waar de wedstrijd plaats zal vinden, begeeft Jess’  krakkemikkige autootje het. Als ze moedeloos met haar kinderen langs de weg staat, biedt Ed hen een lift aan. Ed heeft het zelf ook niet makkelijk, hij heeft een stommiteit begaan, is daardoor zijn baan kwijtgeraakt en probeert zijn leven weer op de rit te krijgen.  Nu wil het geval dat hij ook richting Schotland gaat, Ed, Jess en de kinderen  zijn dus tijdens de lange rit tot elkaar veroordeeld. Wat volgt is een hilarische reis, vol met misverstanden en absurde situaties.

Vleugje romantiek
Op lichte toon en met een vleugje romantiek neemt JoJo Moyes de lezer mee in het leven van Jess en Ed, hun sores, hun makkes, hun blijdschap, hun ontluikende vriendschap. ‘Vier plus één’ is de negende feelgood roman van een schrijfster die haar sporen in dit genre inmiddels wel verdiend heeft.

Vakantiebieb.nl
Dit vrolijke humoristische  boek is één van de dertig titels die zijn opgenomen in  Vakantiebieb.nl.  Deze app is voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De app is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play. Heerlijk makkelijk op vakantie, je plaatst de boeken in de boekenkast en je kunt overal lezen ook zonder internet.

Het  boek ‘ Vier plus één ’  is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/ 

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.