Home / archiefcentraal / boek van de week ik aanbid je

boek van de week ik aanbid je

De beroemde sopraan Flavia Petrelli treedt op in theater La Fenice in  Venetië, ze schittert daar in de opera Tosca. Gewend aan veel aandacht valt het haar in eerste instantie niet op dat ze de laatste tijd wel heel veel gele rozen krijgt. In Londen, in Sint Petersburg en nu in Venetië wordt ze bedolven onder een bloemenpracht van een gulle anonieme gever.  Het wordt pas beangstigend als de bloemen ook buiten het theater bezorgd worden, zeker als ze zomaar ineens in haar appartement verschijnen.  Het lijkt erop dat ze een stalker heeft, iemand die haar aanbidt en volgt, waar ze ook gaat.

Obsessie
Gelukkig treft ze inspecteur Guido Brunetti na afloop van een voorstelling.  Hij heeft haar jaren geleden het leven gered en ervoor gezorgd dat ze niet langer verdacht werd in een zaak van een vermoorde Duitse dirigent.  Graag accepteert ze zijn uitnodiging te komen eten en tijdens die ontmoeting rept ze over haar bedenkingen over de stille aanbidder.  Brunetti die weet dat de sopraan zich nogal  eens als een drama queen kan gedragen hecht aanvankelijk niet veel waarde aan haar verdenkingen. Als echter een jonge collega zangeres  aangevallen wordt, moet hij wel in actie komen. Om de stalker te kunnen traceren moet hij zich verplaatsen in de psyché van deze obsessieve fan. Alleen zo kan hij meer slachtoffers voorkomen.

Sympathiek
Donna Leon weet met dit nieuwe avontuur van Commissario Brunetti weer een prachtige Venetiaanse sfeer op te roepen.  De Italiaanse mentaliteit van laat maar gaan, het lekkere eten, de muziekwereld rond de opera en de entourage in Venetië maken dit sympathieke detectiveverhaal een geweldige promotie voor Italië, je krijgt zo zin om er zelf naar toe te gaan.

Het  boek ‘Ik aanbid je’  is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.