bestemmingsplan laat geen braderie toe

Het wegrestaurant postte gisteren een boze reactie op Facebook, nadat de gemeente Dalfsen liet weten geen vergunning af te geven voor zes geplande braderieën. Volgens de eigenaar kunnen ze niet door gaan ‘in verband met gevaar voor de openbare orde’. Maar dat is volgens de gemeente ‘niet waar’ en ‘kort door de bocht’.

“Het gaat niet om een afwijzing op het gebied van de openbare orde, maar op het gebied van de openbare veiligheid”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Veiligheid op N340
“De locatie Hessenweg 60 in Oudleusen ligt aan een doorgaande weg (N340) waarop de maximum snelheid 80 kilometer per uur is. De maximum snelheid kan leiden tot een veiligheidsrisico van bestuurders van voertuigen en eventuele medereizigers. Het houden van evenementen op deze locatie kan de aandacht van de bestuurders afleiden. Daarnaast kan door de maximum snelheid het welbevinden van de bezoekers en de deelnemers van de braderie in het geding komen.”

Uit de door Roadrunner ingediende aanvraag blijkt volgens de gemeente Dalfsen dat er geen verkeersmaatregelen worden getroffen om de risico´s te beperken en de veiligheid van de bezoekers en deelnemers te waarborgen.

Bestemmingsplan
Daarnaast mogen braderieën volgens het bestemmingsplan helemaal niet op de locatie van Roadrunner. “Voor de locatie Hessenweg 60 geldt de bestemming horeca categorie 2. Deze bestemming maakt alleen een exploitatievorm mogelijk waarbij in hoofdzaak maaltijden worden verstrekt die ook ter plekke worden geconsumeerd. Naast deze exploitatievorm is het mogelijk om een lichtere vorm van horeca te exploiteren.

Een braderie moet worden aangemerkt als detailhandel.Gelet op aard van een braderie en het ontbreken van een incidenteel karakter, constateert de gemeente dat er binnen de bestemming van deze locatie geen mogelijkheid is tot het (tijdelijk) exploiteren van detailhandel.”

Gesprek
Roadrunner en de gemeente Dalfsen gaan morgen (woensdag) met elkaar in gesprek. Het gesprek tussen de wethouder en de eigenaar stond al een hele tijd, dus ruim voor de ontstane situatie, gepland. In het gesprek wordt gekeken wat meneer wel kan en mag doen gezien het bestemmingsplan en de andere regels.

“De gemeente heeft het gesprek geïnitieerd en zal hier actief in meedenken. Daarmee gaan we samen op zoek naar mogelijkheden die voor hem wel uitvoerbaar zijn. Daarmee willen we meneer ook laten zien dat wij graag meedenken en hem niet ‘alleen maar dwars willen zitten’, zoals hij het zelf noemt (zacht uitgedrukt).”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.