Home / archiefcentraal / basisschool vinkenbuurt blijft toch open

basisschool vinkenbuurt blijft toch open

Bij Arcade, waar alle openbare scholen van de gemeente Hardenberg en Coevorden onder vallen, wordt de missie ‘Goed onderwijs voor ieder kind’ gehanteerd. Onder de 28 scholen van Arcade zijn meerdere kleinere (buurt)scholen, één van de redenen waarom ook Vinkenbuurt contact met deze stichting heeft gezocht.

Belangrijk nieuws, want het voortbestaan van de school was onder het huidige bestuur in de toekomst onzeker. Ouders, school en leerlingen hebben zich sterk gemaakt voor het behoud van fijn en goed onderwijs in hun buurtschap. Klein, rust, groen, de kracht van samendoen, dat zijn daarbij de kernwoorden, die op uiteenlopende manieren in de praktijk zijn gebracht.

De opluchting en de drive om weer op volle kracht te mogen gaan draaien zijn groot. Er is zicht op nieuwe aanwas, zo laat een inventarisatie onder gezinnen met kinderen in baby- en peuterleeftijd zien. Daarnaast geeft de overeenkomst met het nieuwe bestuur ook ouders van oudere kinderen zekerheid om in Vinkenbuurt te blijven, of er naar toe over te stappen.

Ook onderwijsstichting Arcade is heel blij met de toevoeging van o.b.s. Vinkenbuurt. “Het nieuwe team van dit prachtige schooltje gaat haar schouders er onder zetten om het juiste onderwijsconcept te ontwikkelen dat goed aansluit bij de doelgroep.”

Kennismaking
Wie zoekt naar een school waar een groene en veilige leeromgeving – gedragen door de leerkrachten, de ouders én de buurt – belangrijker zijn dan een streven naar schaalvergroting, is volgens het bestuur van harte welkom voor een kennismaking.

Daarnaast zijn ouders van de huidige leerlingen natuurlijk bereid hun ervaringen te delen. Dat laatste kan ook via Facebook. De groep ‘Vrienden van de OBS Vinkenbuurt’ heeft in korte tijd ruim tachtig leden aangetrokken, die de dagelijkse dingen rondom school delen.

 

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.