Home / archiefcentraal / ambachtelijke vechtdal brouwerij brouwt eind dit jaar in dalfsen

ambachtelijke vechtdal brouwerij brouwt eind dit jaar in dalfsen

Het was een prima tijdelijke oplossing om bij Admiraal te brouwen, maar een Vechtdal Brouwerij hoort nu eenmaal in het mooie Vechtdal. Mede dankzij de meedenkende ambtenaren van de Gemeente Dalfsen hebben we een prachtig (tijdelijk) onderkomen in de voormalige gymzaal ‘de Molendijk’.

Financiële steun voor de forse investering kwam van verschillende sociale fondsen: Stichting Doen, Kans fonds, VSB fonds en Fundatie Van den Santheuvel-Sobbe. De combinatie van het creëren van ‘beschutte werkplekken’ met een mooi ambachtelijk product was van doorslaggevend belang voor de investeerders.

De samenwerking met Philadelphia wordt uitgebreid en we zijn met de gemeente Dalfsen in overleg over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De opdracht voor een complete inrichting van de brouwerij is gegund aan het Belgische bedrijf Brouwland. Er is gekozen voor een micro brouwerij waarmee 650 liter per keer kan worden gebrouwen op ambachtelijke wijze.

Voordeel van een eigen brouwerij is naast de locatie ook de flexibiliteit die we daarmee creëren. Door een capaciteitsprobleem bij de huurbrouwerij en de grote vraag naar ons bier hebben we een groot tekort aan onze “Vechtdal Blond”. Gelukkig hebben we van de andere soorten nog voorraad en komt er ook een nieuwe “Midwinterhoorn bier” aan voor de winter. Het blond bier wordt, zodra de planning het toe laat zo snel mogelijk weer gebrouwen.
We vragen onze huidige klanten daarom begrip voor de situatie.

Oktober wordt de installatie verwacht en we vertrouwen erop dat de eerste flesjes uit eigen brouwerij eind dit jaar genuttigd kunnen worden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.