win een racefiets met de kokkie tour centraal

De voorpret kan nu al beginnen. Om mee te doen aan het Tourspel moet je namelijk je eigen wielerploeg samenstellen. Je hebt een budget voor twintig renners tot je beschikking. Alleen topfavorieten contracteren gaat niet lukken, want dan ben je te snel door je geld heen. Het is zaak een goede mix te vinden van klimmers, sprinters en aanvallers. Je kunt nu al een voorlopige selectie samenstellen, tot vlak voor de start op 2 juli mag je nog wijzigingen aanbrengen.

Ook dit jaar heeft Salland Centraal een eigen man in koers, Onze Man van de CRT. Heeft hij een advies voor de samenstelling van het ultieme team? “Je ontkomt er niet aan om een aantal topklimmers en – sprinters op te stellen”, vindt Onze Man. “Punt is dat dat al je concurrenten dat ook doen. De kunst zit ‘m dus in het selecteren van de dark horses. Dat zijn de mindere goden, die in de Tour plotseling tot grote hoogte stijgen. Elk jaar zitten die er tussen, maar wie het dit jaar zijn?”

Tijdens de Tour zelf stel je dagelijks negen van je twintig renners op. Onze Man: “Handig als je er dan een beetje verstand hebt, want je kunt prachtige prijzen winnen. Kokkie Bikes uit Lemelerveld stelt weer een racefiets beschikbaar, een Sensa Romagna om precies te zijn. Naast die hoofdprijs kun je ook een Polar hartslagmegter V650 met Bikemount winnen. Derde prijs is een Cannondale Cypher Aero Helm. Maar zelfs als je niet in de top3 eindigt zijn de prijzen interessant. Je kunt shirts, broeken, onderkleding en armstukken winnen tot en met de 35ste plek! En er zijn 75 prijzen. De precieze lijst maken we later bekend.”

Elk jaar is het weer de vraag hoe de Nederlanders het gaan doen. In de laatste twee grote ronden reden Dumoulin en Kruijswijk tot enkele dagen voor het einde in de rode en roze trui van de klassementsleider in Vuelta en Giro. Ziet Onze Man ditmaal een gele trui in het verschiet? “Door de successen van Tom en Steven zijn we misschien vergeten dat Gesink en Mollema vorig jaar beiden  top zeven reden in de Tour. Ik zie ze dit jaar ook weer hoge ogen gooien, net als Kelderman. Winnen gaan ze de Tour niet, maar een podiumplaats voor één van hen drieën is zeker mogelijk.”

Hier kun je meedoen aan de poule

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.