vvd zet met vechtdal fusie in op slagkracht en groei

Lagas is bestuurslid bij de regionaal samengesmolten VVD en verklaart de keuze voor de fusie: “Tijdens een landelijke ledenvergadering van de VVD is besloten om een nieuwe structuur toe te passen. Dat wil zeggen dat het denken in twaalf provincies wegvalt. Daarvoor in de plaats kijken we nu naar zeven regio’s. Vechtdal valt binnen Regio Oost.”

Platteland
Net als regionaal, wil de VVD ook op lokaal niveau toe naar grotere afdelingen. Zodoende is VVD Vechtdal ontstaan. Volgens Lagas moet dit de partij meer ‘massa’ geven. “De VVD heeft in dichtbevolkt gebied als Amsterdam 400 tot 500 leden, maar op het platteland ligt dat heel anders. Onder het mom van ‘samen sterk’ hebben we daarom besloten de afdelingen in Dalfsen, Ommen en Hardenberg samen te voegen. Daarmee is een club ontstaan van zo’n 200 leden.”

De oude afdelingen komen daarmee te vervallen. Uiteraard houdt iedere gemeente wel haar eigen raadsleden. “De fracties zitten regelmatig bij elkaar om ideeën uit te wisselen. Daarnaast gaan we ons richten op thema-groepen. Daarin kunnen mensen meepraten over onderwerpen.”

Grensoverstijgend
Volgens Lagas is het heel logisch dat de VVD in het Vechtdal gefuseerd is. Iets wat D66 en CDA overigens ook al deden. “Er zijn veel zaken die alle drie de gemeenten aangaan. De N340, het treinspoor en onze rivier de Vecht bijvoorbeeld. De belangen daarbij overstijgen de grenzen van een gemeente.”

Met de fusie zet de VVD ook in op groei in het Vechtdal. Jongeren zijn daarbij een belangrijke doelgroep. “We proberen de komende tijd de jeugd aan te spreken. We willen de ideeën natuurlijk doorgeven en jongeren enthousiasmeren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.