Home / archiefcentraal / voorleesexspress ommen zoekt vrijwilligers

voorleesexspress ommen zoekt vrijwilligers

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers voorlezen bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Zo stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken ze de leescultuur in huis. Het leesplezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig. 

De VoorleesExpress in Ommen is voor de periode 1 september 2016 tot 1 mei 2017 op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gezinnen hierbij willen helpen als voorlezer of coördinator. In september vindt de scholing en voorbereiding plaats, het voorlezen start in de eerste week van oktober.

Voorlezer
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vast moment dat samen wordt afgestemd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers door de Bibliotheek getraind in het interactief voorlezen en boekkeuze.

Coördinotor
Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Coördinatoren worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Wie belangstelling heeft voor dit leuke vrijwilligerswerk kan zich via de mail melden bij de coördinator van de VoorleesExpress in Ommen Ans Derksen via voorleesexpress@bibliotheekommen.nl.

Meer algemene informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.