Home / archiefcentraal / vechtgenotenhuis strijdt op de mont ventoux tegen kanker

vechtgenotenhuis strijdt op de mont ventoux tegen kanker

“De beklimming van de Mont Ventoux tijdens het Groot verzet tegen kanker zien we als een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Tijdens de beklimming is iedereen één grote familie. Die beklimming kan zowel per fiets, wandelend of hardlopend gedaan worden”, aldus Team Vechtdal.

Iets voor een ander betekenen
Jolanda Zandman van Camping Zandman in Beerze wandelt dit jaar voor de tweede keer mee met het Groot verzet tegen kanker op de Mont Ventoux. “Meedoen aan deze actie is heel bijzonder”, vertelt Jolanda. “Je betekent iets voor een ander.” Iedereen kent tegenwoordig helaas wel iemand met kanker. Ook Jolanda loopt dit jaar voor iemand in het bijzonder.

“Ik leerde op onze camping vorig jaar een aardige dame kennen. Toen we aan de praat raakten bleek dat ze erg ziek geweest is en door een diep dal gegaan is. Inmiddels had ze het wandelen weer helemaal opgepakt en het leek haar ook wel wat om mee te doen met het Groot verzet op de Mont Ventoux. Toen ik afgelopen voorjaar contact met haar opnam om te vragen of ze nog mee wilde doen, bleek dat de kanker weer terug was. Meedoen zit er daardoor helaas niet meer in en daarom loop ik dit jaar voor haar”, sluit Jolanda af.

Volop in training
Team Vechtdal is al volop in training. Jolanda vertelt: “De fietsers hebben al veel kilometers afgelegd en ook ik, als wandelaar, wandel wat af. Vorige week heb ik de Holterberg nog beklommen. En ook ben ik veel in het bos van Beerze te vinden. Ons hele team werkt hard aan de conditie en kracht zodat we zeker weten de top gaan halen en een mooi bedrag kunnen binnenslepen!”

Doneer nu
Help mee! Wist je dat het Vechtgenotenhuis volledig afhankelijk is van giften? Zonder donaties kunnen zij het organiseren van de activiteiten, zoals het Kinderkamp, niet voortzetten. Daarom zou niet alleen het behalen van de top hen enorm trots maken, ook zouden ze graag een mooi bedrag verzamelen. Zestig procent van dat bedrag is voor het KWF en het andere deel wordt verdeeld onder lokale goede doelen; waaronder het eigen Vechtgenotenhuis. Wil je bijdragen aan ons succes? Steun het Vechtgenotenhuis dan via NL85ABNA0533548209 t.n.v. Team Vechtdal. Iedere bijdrage, klein of groot, is meer dan welkom!

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.