Home / archiefcentraal / vechtdallers halen 40 000 euro op met alpe dhuzes

vechtdallers halen 40 000 euro op met alpe dhuzes

Donderdag 2 juni jl. was ons team D211 deelnemer aan Alpe d’HuZes 2016. De start in Le Bourg d’Oisans was om 4.30 uur, wat betekende dat we na een zeer korte nachtrust om 3.00 uur opstonden om ons klaar te maken voor de start.

De weersomstandigheden waren ‘s ochtends goed. Het was droog, dat is alles waar we op hoopten. Het startschot klonk en een enorm lint van fietsers en lopers wurmde zich de Alpe d’Huez op. Een imponerend gezicht wanneer je vanaf 1200 meter even naar beneden kijkt. In het dorp was het prima weer, op de top was het mistig en koud.

Ons team D211 bestaat uit Nieuwleusenaren Egwin Wever, Gerco Vasse (nu inwoner Rouveen), Dalfsenaar Luuk Schaapman, daarnaast mijn collega Roy Krake (Enter) en teamgenoot Maarten Deddens uit Groningen. Zelf ben ik (Marcel Brasjen) al 43 jaar woonachtig in Nieuwleusen.

Team D211 verwijst naar de weg die zich middels 21 bochten naar de top van de Alpe d’Huez leidt. Nadat ik in 2014 deelnemer was aan het evenement en destijds met dat deelnemende team €25.000,= ophaalde voor het KWF, besloot ik vorig jaar een eigen team te formeren. In november van 2015 zijn we begonnen met het werven van sponsorgelden. Het doel was om €15.000,= op te halen met 6 man.

Door middel van acties, georganiseerde fietstochten, een benefietvoorstelling van Plankenkoorts Nieuwleusen, sponsoring en de vele donaties is het geld opgehaald. Ook onze kinderen hebben een enorme bijdrage geleverd aan het bedrag door zelf gemaakte ansichtkaarten te verkopen en in het geval van mijn zoon Jillis van 11, het maken van houtwerkjes. Zijn bedrijfje Jillis’ Houtwerkjes haalde meer dan €1000,= op voor ons team. Het uiteindelijke totaalresultaat is nu €40.000,=(!). Geld wat we over hebben gemaakt aan Alpe d’Huzes. Geld wat wordt gebruikt om onderzoek naar kanker mogelijk te maken om de ziekte definitief te verslaan.

Ik ben daar als teamcaptain van D211 zeer trots op dat we dit hebben kunnen doen. Uiteindelijk heeft ieder teamlid haar doelen gehaald. Zelf was ik na 6 beklimmingen nog behoorlijk fris en ben in de stromende regen voor een 7e beklimming gegaan. Het werkt verslavend. Je moet je voorstellen dat in iedere bocht mensen staan, onbekenden, die je van ‘s ochtends vroeg tot aan de laatste beklimming de berg opschreeuwen. Het mooie is, dat ze je naam die op het startbordje staat vermeld ook nog noemen. Kippenvel.

Om 18.45 uur heb ik mijn beklimmingen voltooid na 14,5 uur op de fiets te hebben gezeten,190 km en 8000 hoogtemeters verder. We kregen deze week ondersteuning van familieleden die ook in ons appartement zaten en ons de hele dag verzorgden. Onder en bovenaan de berg. Een geweldige steun!

 

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.