Home / archiefcentraal / uit hei en dennen schilderles

uit hei en dennen schilderles

Ik hoef niets zelf te verzinnen, maar kan naar een voorbeeld mijn eigen interpretatie daarop geven. Dus staat er een vaas tulpen, mag het ook een hijgend hert worden. Ze moeten niet op mijn handen kijken. Dus bloemschikken, koken, schrijven en meubels hergroeperen gebeurt alleen als ik geen pottenkijkers om me heen heb. En die zijn dààr wel!

Het vervelende is, dat ik van nature verlegen ben. Dat kan ik meesterlijk verbloemen, maar het blijft altijd aanwezig. Wat zou ik graag op ferme toon mijn stellingen poneren en er niet op terug komen. Ik zit altijd met diepe verwondering te kijken naar mensen, die op feestjes het hoogste woord voeren. Ze zitten er altijd tussen, zo ook in mijn familie. Eén broer en zus bepalen het gesprek. Ze spreken op ferme toon over hun heldendaden, die veelal ten koste van anderen gaan. Je ziet ook de volgende jarenlange vete tussen die twee opdoemen. Zij zijn het nl. nooit met elkaar eens. Ook niet ter wille van de sfeer. Wij zitten dan op hete kolen en proberen al te grote hindernissen te voorkomen door een te hete kroket te serveren of desnoods semi flauw van de bank te vallen. Die twee zijn nl halve doktoren en gaan dan eensgezind  mond op mond beademen, terwijl de andere op het haperende hart timmert. Ja, je moet wat over hebben voor de lieve vrede.

Mijn dochters hebben mijn genen, dat betekent dat ze lange middagen naar vriendinnen luisteren, die b.v. al jaren aan een man willen. Hoe moeilijk kan het zijn een leuke heer te verschalken via een datingsite. “O nee, dat zouden ze nooit doen, het moet spontaan gebeuren”. Okay, zet je een kaars voor je raam vannacht, ga je naar een dubieus café of wacht je op een spontane klop op de deur, waar een pracht vent aan je vraagt of je nog “zu haben” bent? Meestal zijn die mannen getrouwd en kunnen om triviale redenen niet scheiden.  Dat begrijpen die hunkerende vrouwen, “ja, hij wil wel, maar zij laat hem niet los hè!” Je komt als begripvolle vriendin niet altijd fijntjes over met ferme uitspraken als “Houdt er mee op meid, het is en wordt NOOIT iets met die vent!” Dus…………je houdt hun/jouw probleem in stand.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.