Home / archiefcentraal / toneelvereniging plankenkoorts viert jubileum met schouwspel

toneelvereniging plankenkoorts viert jubileum met schouwspel

Op initiatief van en tevens regisseur Joop Kieftenbeld wordt natuurpark Heidepark in Lemelerveld omgetoverd in een zigeunerkamp. En daar moet heel veel voor gebeuren. Maar zoals we in Lemelerveld gewend zijn, zetten ca. 60 vrijwilligers de schouders eronder en krijgt het zo langzamerhand vorm.

In de openlucht wordt het zigeunerstuk Stefan Borkos opgevoerd. Het speelt in de omgeving van Boedapest in 1900. Letterlijk en figuurlijk wordt alles uit de cast gehaald; er wordt een compleet zigeunerdorp gebouwd, plaatselijke coryfeeën draven op al of niet met hun paarden en (huif)karren, de scouting figureert mee op het water. Een groep muzikanten en een aantal zangers van Con Amore zorgen voor de muzikale omlijsting en ga zo maar door.

De cast is inmiddels uitgegroeid tot boven de 60 personen. Begin juni worden de tribunes gebouwd, de kaartverkoop is inmiddels gestart. Om maar eens een bekende kreet uit de 11-stedenkoorts te gebruiken: it giet oan.

De uitvoeringen zijn: woensdag 15 juni, zaterdag 18 juni en zaterdag 25 juni 2016. Aanvang steeds 20.00 uur.

http://openluchtspellemelerveld.nl/

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.