st willibrordusschool vilsteren strijdt voor behoud gymvervoer

Onderstaande de brief: 

Geachte raadsleden,

Tot groot ongenoegen en met verbijstering hebben wij in de kadernota van 6 juni 2016 gelezen dat de gemeente Ommen voornemens is, het gym- en zwemvervoer met ingang van het schooljaar 2017-2018 niet langer te gaan bekostigen.

Mede als MR- en schooladviescommissie van basisschool St. Willibrordusschool te Vilsteren, maar vooral als ouders van de leerlingen maken wij ons hier grote zorgen over.

Het kan en mag toch niet zo zijn dat door wanbeleid betreffende “de drieslag” van nota bene de Gemeente Ommen zelf, de basisschoolleerlingen van het buitengebied hier de dupe van worden.
Dat de Gemeente Ommen op haar eigen website aangeeft dat zij het sporten van de jeugd stimuleert, zien wij hier dan ook niet in terug!

Wij vinden het als ouders een plicht van de gemeente dat alle basisschoolleerlingen gelijk behandeld worden. Dit in acht nemende zullen de leerlingen in het buitengebied dus ook gewoon moeten kunnen gymmen en/of schoolzwemmen.

Het is ook een wettelijke verplichting om op de basisschool bewegingsonderwijs te geven.
Aangezien er in Vilsteren geen gymzaal aanwezig is welke aan alle normen en eisen voldoet, zijn wij aangewezen op de sporthal in Ommen. Indien de voorgestelde kadernota van kracht wordt, hoe moeten onze leerlingen dan naar de desbetreffende sporthal?

Onze kinderen van groep 3 t/m 8 gaan op dit moment één keer per week per bus naar de sporthal in Ommen. Gezien de afstand en leeftijd van de kinderen is dit de enige mogelijkheid om nog te kunnen gymmen. Wil de gemeente Ommen dit van ze afnemen?

U geeft in dezelfde kadernota aan dat de Gemeente de wettelijke taak heeft om te zorgen voor bewegingsonderwijs. Uw voorstel is dan ook om een nieuwe sportzaal te gaan bouwen met 3 ruimtes voor het bewegingsonderwijs. Mooi, zo’n voorstel, maar hoe gaan onze kinderen uit Vilsteren hier dan komen? Wellicht wordt er ook een sportzaal in Vilsteren gebouwd?

Gezien het bovenstaande gaan wij er van uit dat de gemeenteraad niet instemt met dit punt van de kadernota. Indien dit onverhoopt wel gebeurt, met wat voor oplossing komt de gemeente Ommen dan?

U begrijpt dat wij als MR- en schooladviescommissie en de ouders van de leerlingen van de Sint Willibrordusschool erg bezorgd zijn en hopen dat u ons meer duidelijkheid kunt geven.

Namens de Medezeggenschaps Raad, School Advies Commissie, OuderRaad, directie en de ouders van de leerlingen.

Hoogachtend,
Aafelien Hendriks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.