Home / archiefcentraal / scholieren in protest voor behoud vervoer naar gymles in ommen

scholieren in protest voor behoud vervoer naar gymles in ommen

De gemeente Ommen maakte onlangs bekend vanaf het schooljaar 2017-2018 te willen bezuinigen op het gym- en zwemvervoer. Sterker: ze wil het vervoer niet meer bekostigen. De gemeente zit in financieel zwaar weer en wil hier op deze manier uit komen.

Spandoeken
Maar de kinderen, ouders en leerkrachten van de st. Willibrordusschool kunnen de bus niet missen, lieten ze gisteren merken op het gemeentehuis. De kinderen hadden spandoeken gemaakt, maakten lawaai met potten en pannen en er was spelmateriaal meegenomen om te laten zien dat de kinderen sport erg belangrijk vinden. De kinderen zongen ook luidkeels het lied ‘De wielen van de bus’.

De school maakt gebruik van het gymvervoer waarbij ongeveer zeventig kinderen gaan één keer per week met de bus naar een gymzaal in Ommen wordne gebracht om bewegingsonderwijs te krijgen.

Tijdens de Raadscomissie sprak de directeur van de school zich uit over het belang van de gymbus. Namens de ouders is er ook gebruik gemaakt van het spreekrecht. Er werd nogmaals benadrukt dat de kinderen in het buitengebied niet de dupe mogen worden van de financiële problemen van de gemeente Ommen.

Foto’s: Leo van den Berg

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.