Home / archiefcentraal / recreatiebedrijven boos op gemeente ommen vanwege forensenbelasting

recreatiebedrijven boos op gemeente ommen vanwege forensenbelasting

De recreatiesector vindt dat in geen verhouding staan tot de twintig procent verhoging van de toeristenbelasting, die overigens vorige week door de gemeenteraad van Ommen werd weggestemd. Dat was prima, maar wat gebeurt er nu met de forensenbelasting? De toeristische sector krijgt alsnog de doodssteek als deze maatregel doorgaat, stellen de bungalowparken.

Massaal bezwaar tegen de belastingaanslag
Ruim vierhonderd forensen, tachtig procent van de recreatiewoningeigenaren, hebben bij de gemeente Ommen een bezwaar aangetekend tegen de aanslag van vorig jaar. De verhoging van de forensenbelasting pakt ook dit jaar stevig door.

Het forensenbeleid, dat buurgemeente Dalfsen niet kent en Hardenberg op een ”aanvaardbaar niveau” uitvoert, leidt op bungalowparken in Ommen tot leegstand, verpaupering en onverkoopbaarheid van de recreatiewoningen. “De forens wil wel van zijn recreatiewoning in Ommen af. Maar helaas”, staat in een brief aan de raadsleden.

Ommen voert afbraakbeleid
De bungalowparken spreken van een afbraakbeleid van de gemeente Ommen. “De middenstand en het toerisme in Ommen gaan het nog wel merken.”

De gemeente Ommen meent volgens de recreatiebedrijven dat de recreatieve sector de melkkoe is die de gemeente uit de financiële problemen moet helpen. Maar de gemeente moet de sector juist koesteren. ‘Zet de recreatiesector en het toerisme in Ommen in uw begroting voor 2017 op 1’, luidt het beroep van de bungalowparken op de raad van Ommen.

Lees ook

Ommen presenteert sluitende begroting en is positief over toekomst

OMMEN – Burgemeester en wethouders van Ommen leggen de gemeenteraad in november een structureel sluitende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.