Home / archiefcentraal / raad dalfsen stelt 3 5 ton beschikbaar voor woonunits statushouders

raad dalfsen stelt 3 5 ton beschikbaar voor woonunits statushouders

De raad praatte gisteravond niet over de komst van de vluchtelingen, daar had het college al een besluit over genomen, maar over het beschikbaar stellen van geld voor het bouwrijp maken van de locaties. Dat meldt RTV Oost.

Crossbaan Nieuwleusen
Wel zegde wethouder Maurits von Martels toe dat de bouwlocaties nog een keer worden besproken door het college van burgemeester en wethouders. In de discussie ging het vooral om de locatie in Nieuwleusen, waar nu nog een crossbaan ligt.

“Dinsdag hebben we collegeoverleg. Dan gaan we de antwoorden en opinies van omwonenden en raadsleden bespreken. Dan pas kunnen we zeggen wat we daar gaan doen. Daar is het nu iets te voorbarig voor. En als er geen wijzigingen zijn in het plan, dan gaan we op zoek naar alternatieven voor de crossbaan. In principe zijn we stellig, onvoorziene omstandigheden daargelaten”, aldus Martels.

Tijdelijke woonunits
Woningstichtingen De Veste en De Vechthorst gaan huurwoningen bouwen, maar ook tijdelijke woonunits. “Ik benadruk tijdelijk”, zegt wethouder Klaas Aglicola, “want dat mag niet langer dan tien jaar. En dus misschien ook wel eerder.”

Agricola: “Als het gaat om de tijdelijke huisvesting, gaan we ook in overleg met de omwonenden om te kijken hoe we die units het beste kunnen positioneren. Daarbij houden we rekening met de privacy van zowel de omwonenden als de nieuwe bewoners.”

Korte termijn
Dalfsen wil de opvang van de 198 statushouders in 2016 beginnen en in 2017 gerealiseerd hebben. Ze komen op plekken in Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen. Het gaat om huisvesting voor minimaal vijf en maximaal tien jaar.

Von Martels benadrukte dan ook dat er de nodige tijdsdruk is. “Met de huidige vrijgekomen huurwoningen, tien procent, komen we er niet. Er zal dus het nodige moeten gebeuren op korte termijn. De eerste bewoners zijn er op zijn vroegst in november.”

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.