Home / archiefcentraal / pvda roept op tot tegengas richting busplannen in dalfsen

pvda roept op tot tegengas richting busplannen in dalfsen

Enige tijd geleden sprak de PvdA al haar bezorgdheid uit over de busverbindingen in de gemeente. Na enig aandringen ging de wethouder ermee akkoord om nog eens met de provincie om de tafel te gaan. “Maar hij gaf ook direct aan daar eigenlijk geen heil in te zien”, aldus Wiltvank.

Te weinig tegengas
De PvdA merkt op dat op social media inmiddels het aantal sneren naar de gemeente groeit. “Alle zalvende woorden vanuit het college ten spijt – ‘het zal allemaal zo’n vaart niet lopen’ – wordt steeds duidelijker dat het OV in Dalfsen door de provincie afgeknepen gaat worden en dat er vanuit de gemeente niet van harte tegengas wordt gegeven.”

“U heeft zich er bij neergelegd”, zei Wiltvank maandagavond tegen de wethouder tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota. “De motivering is ook foutief; niet een hoger reizigersaantal leidt tot meer OV maar meer OV leidt tot hogere reizigersaantallen. Kijk maar wat er is gebeurd bij de trein.”

De PvdA Dalfsen wil dat de gemeente dit geluid nadrukkelijker bij de provincie neerlegt.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.